KIZILTEPE´DE KADINLAR ÜNİVERSİTELİ OLDU

Geçen sene annelerden büyük ilgi gören ?Anne Üniversitesi´ projesi, Kızıltepe Belediyesi ve Artuklu Üniversitesi (MAÜ) iş birliğiyle bu yıl da eğitimlerine başladı.

Eğitim 24.10.2018 10:41:51 0
KIZILTEPE´DE KADINLAR ÜNİVERSİTELİ OLDU

Kızıltepe Belediyesi ve Artuklu Üniversitesi (MAÜ) iş birliğiyle düzenlenen ?Anne Üniversitesi´ projesi kapsamında ilk ders yapıldı. Artuklu Üniversitesi´nde, bir buçuk ay boyunca öğretim görevlileri tarafından 55 anne haftanın iki günü ders alacak.

Anne Üniversitesi´nde, annelere Artuklu Üniversitesi öğretim görevlileri tarafından, çocuk ve kadın hakları, okul başarısında ailenin rolü, Hz. Peygamber ve çocuk, aile ve çocuk mahremiyeti, ebeveyn tutumları ve bağlanma stilleri, sağlık bilgisi ve çevre bilinci, sağlık bilgisi ve beslenme, zor davranışlarla başa çıkma, ev ekonomisi, değerler eğitimi, annelik ve iş hayatı, teknoloji kullanımı ve çocuk, eşler arası ilişkiler ve iletişim konularında eğitim verilecek.

Anne Ünüversitesi ile ilgili bilgiler veren Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vahap Özpolat, "Dersimiz anne ve çocuk hakları üzerineydi. Gelen annelerimizi kadın ve çocuk haklarını ve kadına yönelik şiddetle mücadele etme konusunda bir şeyler anlatmaya çalıştık." dedi.

Anne Üniversitesi projesi kapsamında derse katılan ev hanımı Aysel Atak da "Bugün buraya geldik çok heyecanlıyız. Annelere ne kadar çok şey biliyorum dese de illaki eksikliklerimiz var. Burada eksiklerimizi tamamlıyoruz. Çocuklarımıza çok daha güzel bir eğitim vermek istiyoruz. Bunun için buradayız. Çok heyecanlıyız. Benim oğlum da üniversiteli ben de üniversiteli oldum çok mutluyum." şeklinde konuştu.