Kızıltepe´de karı koca korona virüsü birlikte yendi

Mardin Kızıltepe ilçesinde tedavileri Coronavirüs tedavisi gören çift sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

Sağlık 11.04.2020 19:25:31 0
Kızıltepe´de karı koca korona virüsü birlikte yendi

Kızıltepe ilçesinde bulaşıcı Coronavirüs Covid-19´a yakalanan hastaların tedavileri devam ederken, iyileşen hasta sayısı 5´e çıktı. Özel ipekyolu hastanesinde Covid-19 tedavisi gören Süleyman ve Tülay Kılıç çifti tedavilerinin 6. gününde iyileşerek alkışlarla taburcu edildi

5 gün önce Öksürük, nefes darlığı ve üşüme- titreme şikayetleriyle hastaneye başvuran Süleyman Kılıç (64) ve eşi Tülay Kılıç (60)´ın yapılan tetkikler sonucunda her iki hastanın da testlerinin pozitif çıkması üzerine hastanenin dahiliye uzmanı Doktor Haydar Boynukara tarafından kendilerine uygulanan Coronavirüs Covid-19 tedavisine cevap vermesi sonucunda 6. Günde hastalığın gerilemesiyle iyileşen Kılıç çifti taburcu edildiler.

Kızıltepe Özel ipekyolu hastanesinde Covid-19 tedavisi gören Süleyman - Tülay Kılıç çifti tedavilerinin tamamlanması üzerine kendilerini tedavi eden Dr Boynukara ve ekibi tarafından alkışlar ile uğurlandı. Kılıç çiftini hastaneden uğurlamadan önce kendilerine tavsiyelerde bulunan dahiliye uzmanı Doktor Haydar Boynukara, ?Süleyman bey ve eşi Tülay hanım 5gün önce bize Öksürük, nefes darlığı ve üşüme- titreme şikayetleriyle başvurdular testleri pozitif çıkan ve 5 gündür hastanemizde koronavirüs nedeniyle yatırdığımız çiftimizi bugün taburcu ediyoruz. Hasta çiftimiz uyguladığımız tedaviye cevap vermesi sonrası iyileşme göstermesi üzerine tedavileri tamamlandı ve kendilerini evlerine uğurladık. Çiftimiz 14 boyunca kendilerini izole edecek kendilerini karantinaya alacak ve bu süre içinde hiçbir şekilde misafir kabul etmeyecek, bol su içecek ve bolca hareket edecekler, herhangi bir şikayetleri durumda ise bize ulaşmalarını istiyoruz? diyen Dr Boynukara ekibi ile birlikte alkışlarla Kılıç çiftini uğurladılar.

6. günde tedavileri tamamlanan Süleyman - Tülay Kılıç çifti, bu süre zarfından kendileriyle yakından ilgilenen Doktor Boynukara ve ekibine teşekkür ederek tavsiyelere uyacaklarını söylediler.