Kızıltepe´de kıraathaneye dönen meydana yeni düzenleme geliyor

Kızıltepe Cumhuriyet Meydanı´nda çay evleri tarafından mesken tutulan kaldırımlar görüntü kirliliğine sebep oluyor. Kızıltepe Belediyesi yeni proje ile adeta kıraathaneye dönen kaldırımları kötü görüntüden kurtaracak.

Politika 24.07.2019 13:45:25 0
Kızıltepe´de kıraathaneye dönen meydana yeni düzenleme geliyor

HABER MERKEZİ

Kızıltepe Cumhuriyet Meydanı´nda çay evleri tarafından mesken tutulan kaldırımlar görüntü kirliliğine sebep oluyor. Kızıltepe Belediyesi yeni proje ile adeta kıraathaneye dönen alanı kötü görüntüden kurtaracak.

Kızıltepe ilçesinin en işlek alanlarından biri olan Cumhuriyet Meydanı (Özgürlük Meydanı) adeta çay evlerinin istilasına uğramış durumda. Meydana sandalye ve kürsülerini atan işletmeciler alanda kötü bir görüntü kirliliğine de sebep oluyor.  Bu kötü görüntü vatandaşların tepkisine de sebep oluyor.

Kızıltepe Belediyesi alan özerinde yeni bir proje üzerinde çalışma başlattı. Proje hakkında gazetecilere açıklama yapan Belediye Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz,  şehir meydanı olarak bilinen Özgürlük Meydanı´nda bir düzenlemeye gideceklerini anlattı. Yılmaz, ?Özgürlük Meydanı değişecek. Şu an için bir proje üzerinde çalışıyoruz. Projemizi tamamladıktan sonra kamuoyuna duyurusunu yapacağız. Bildiğiniz gibi meydan artık bir kıraathaneyi andırıyor. Bu görüntüden kurtulacağız. Meydanımız gerçek bir kent meydanı görümüne kavuşacak.? diye konuştu.