Kızıltepe´de Kurban Bayramı coşkusu

Kızıltepe ilçesinde Müslümanlar Kurban Bayramını tarihi Ulu Cami´de büyük bir coşkuyla karşıladı. Bayram namazı sonrası cami cemaati bayramlaşma için halkalar oluşturdu.

Gündem 11.08.2019 07:27:20 0
Kızıltepe´de Kurban Bayramı coşkusu

SELMAN GÜNEŞ

Kızıltepe´de sabahın erken saatlerinde bayram namazı için 7´den 70´e herkes camilere akın etti. Kızıltepe´de vatandaşlar Ulu Cami´de bayram namazı kılmanın sevincine erdi. Vatandaşlar tarihi camiyi adeta dolup taşırdı. İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı bayram namazını kıldırdı. Bayram namaz ve okunan hutbeden sonra vatandaşlar yüz yıllardır devam eden bayramlaşma halkalarını tekrar oluşturdu. Vatandaşlar teker teker bayramlaştı.

 

Kaymakam Yüzer Namaz sonrası vedalaştı

Görev yeri değişen Kızıltepe Kaymakamı Mehmet Yüzer´de bayram namazı için ulu camiye geldi. Mehmet Yüzer hem bayramlaştı hem de vatandaşlarla vedalaştı.

Kurban Bayramının İslam alemine huzur getirmesi dileğinde bulunan ilçe Müftüsü Masum Taşçı, ?Hazreti İbrahim´den buyana ayrıca peygamber efendimizin sünnetidir de Müslümanlar bayram namazı sonrası kurbanlarını kesiyorlar ve fakirlere dağıtıyorlar.  Müslümanlar kendi aralarında yardımlaşıyorlar bunun da faydası budur. İnsan bununla Allah´a daha çok yakın oluyor. ?Allah huzur, saadet ve beraberliğimizi devam ettirsin inşallah.?

Camiye gelen vatandaşlar birlik ve beraberlik mesajı verdi.