Kızıltepe´de Mardin Yöresel Tatlar ve Dobelan Derneği açıldı

Mardin Yöresel Tatlar ve Dobelan Derneği Hikmet Ölçer Başkanlığında resmen açıldı.

Yaşam 19.10.2019 17:08:35 0
Kızıltepe´de Mardin Yöresel Tatlar ve Dobelan Derneği açıldı

Mardin Yöresel Tatlar ve Dobelan Derneği Hikmet Ölçer başkanlığında resmen açıldı.

Doğu, Güneydoğu ile İç Anadolu bölgelerinde yetişen ve özellikle ilkbahar aylarında bol yağmurun yağdığı dönemde dağlık arazide yetişen bir mantar türü olan dobelanı dünyaya tanıtmak için Kızıltepe´nin tanınan aşçılarından Hikmet Ölçer, kolları sıvadı. Namı diğer Hikmet Usta, Mardin Yöresel Tatlar ve Dobelan Derneği´nin açılışını yaptı. Derneğin kurucu üyelerinin de katıldığı programda derneğin tanıtımı basına yapıldı.

Hikmet Usta Kebap Salonunda yapılan etkinlikte gazetecilere açıklamalarda bulunan Hikmet Ölçer, daha önce yaptığı dobelan kebabı ile bobelanın tanıtımına katkı sunduklarını söyledi. Ölçer, şimdi de dernekleşme ile dobelanın ismini dünyaya yayacaklarını anlattı.

Farklı bir tadı ve protein deposu olan dobelan mantarı hakkında bilgiler veren Ölçer, "Özellikle kayalık ve engebeli alanlarda yetişebilen, ancak az yetişen patates benzeri bir tür bitki olan dobelan mantarı, zengin besin değeri, az yetişmesi ve ömrünün kısa olması nedeniyle fiyatı da yüksek oluyor. İnşallah baharın gelmesiyle birlikte dobelanı tekrar yemek menümüzün içerisine dahil edeceğiz? dedi.