Kızıltepe´de mukabeleye 7´den 70´ şe yoğun ilgi var

Kızıltepe ilçesinde Ramazan ayının başlamasıyla camilerde yapılan Kur´an mukabelelerine 7´den 70´şe yoğun katılım oluyor.

Yaşam 22.06.2015 09:20:53 0
Kızıltepe´de mukabeleye 7´den 70´ şe yoğun ilgi var

Ramazan ayının başlamasıyla Camilerde başlayan Kur´an-ı Kerim mukabelelerine halk, Ramazan´ın birinci gününden itibaren  yoğun ilgi gösteriyor.

Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında yer alan Mukabele sünneti, bu yıl da büyük bir ilgi ve yoğun bir teveccüh ile devam ediyor.

Kur´an-ı Kerim ayı olan Ramazan´da, Kızıltepe camilerinde okunan mukabeleye halk, yoğun ilgi gösteriyor.

Özellikle ilçe merkezinde bulunan Yeni Cami´de öğle namazının ardından okunan mukabeleye halkın yoğun ilgi gösterdiği gözlerden kaçmıyor. Okunan mukabeleye yaşlı genç ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği görülürken, özellikle yaşlı ve küçük çocukların aynı safta mukabeleyi okuyup takip etmeleri güzel görüntüler oluşturuyor.

Cami imamının sesli olarak okuduğu Kur´an-ı Kerim´i okumasını bilenler takip ederken, bilmeyenler ise aynı sevaptan yaralanmak için sessiz bir şekilde dinliyor. 

İlke Haber Ajansına (İLKHA) açıklamada bulunan Yeni Cami İmamı Mehmet Salih Çalka, şunları söyledi: ?Peygamber Efendimizin (sav) sünnetini her Ramazan´da olduğu gibi bu mübarek Ramazan ayında da mukabele okuyarak uygulamaktayız. Elhamdülillah binlerce şükür ediyoruz Kızıltepe ilçemizdeki tüm camilerde, özellikle bulunduğumuz Yeni Cami´mizde cemaatimizin mukabeleyi takip etmeye ve  dinlemeye teveccühleri yoğundur. Bundan çok memnunuz. Mukabeleyi dinleyerek     sevabını alacaklardır. Yüce Rabbim bizleri okuduğumuz mukabelelerden, cemaatin rahmet ve bereketinden mahrum eylemesin inşallah.?  

Her geçen gün mukabele halkasının çoğaldığına dikkat çeken   İmam  Çalka, ?Gün geçtikçe halkamız çoğalıyor, bazı kardeşlerimiz ilk günlerdeki cüzleri kaçırabiliyor. Ama sonradan gelip takip ediyorlar. Yeni Cami´mizde insanlar genelde kalabalık olan camilerdeki mukabeleleri tercih ediyorlar. Mukabelemiz gün geçtikçe artıyor biz de bundan çok memnunuz.? dedi. 


Anahtar Kelimeler: