Kızıltepe´de Nüfus Müdürlüğü´nden gezici kayıt terminali

Mardin´in Kızıltepe İlçesinde Nüfus Müdürlüğü engelli ve yaşlı vatandaşların evlerine giderek adreslerinden gezici kayıt terminali kimlik kartı başvuruları almaya başladı.

Gündem 23.05.2019 11:50:20 0
Kızıltepe´de Nüfus Müdürlüğü´nden gezici kayıt terminali

SELMAN GÜNEŞ

Kızıltepe´de İlçe Nüfus Müdürlüğü tarafından yaşlı ve engelli olan ve bunu sağlık raporu ile belgelendiren vatandaşların evlerine giderek adreslerinde gezici kayıt terminali kimlik kartı başvurularını almaya başladı. TÜİK verilerine göre 2018 yılında nüfusu 252 bin 656 olan Kızıltepe ilçesine hizmet veren nüfus müdürlüğünde iki memur iki tane gezici terminalle hizmet verecek.

Evde sağlık hizmetlerini hatırlatan  Nüfus Müdürü Abdurrahman Abdüssametoğlu, gezici kayıt terminalinin yürüyemeyecek durumda olan vatandaşlar çok büyük ölçüde yardımcı olacağını anlattı. Abdüssametoğlu, ?Türkiye genelinde  2017´de uygulamaya konulan  Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı başvuruları için vatandaşların ilçe nüfus müdürlüklerine şahsen müracaat yapmaları zorunluluğu bulunuyor.15 yaş ve üzeri olan kişilerin biyometrik veri ve imzalarının alınmasını gerekli kılan uygulamada, nüfus müdürlüklerine gelemeyecek durumda olan yaşlı ve engelli vatandaşlarımız  bu durumlarını sağlık raporu ile belgelendirdikten sonra kimlik kartı başvuruları, Gezici Kayıt Terminali ile alınacaktır.  Bu uygulama ile Kızıltepe ilçemizdeki engellilerimizin önündeki bir engeli daha kaldırmış olduk.? dedi.