Kızıltepe´de öğrencilerin karne sevinci

Kızıltepe ilçesinde 67 bin 945 öğrenci 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılı sene sonu karnelerini aldı.

Eğitim 14.06.2019 09:30:20 0
Kızıltepe´de öğrencilerin karne sevinci

SELMAN GÜNEŞ

2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılı sona erdi. Kızıltepe´de  67 bin 945 öğrenci bugün son kez okula gelerek karnelerini aldı. Kızıltepe Sıtkı Türkoğlu İlkokulunda da yıl sonu karne sevinci vardı. Öğrenciler ebeveynleriyle okula gelerek karne ve başarı belgelerini aldılar. Karnelerini alan öğrenciler yaz tatili boyunca çeşitli etkinliklerle bir senenin bütün yorgunluğunu atacaklarını dile getirdi.

Kızıltepe Anadolu Lisesi ve Fırat İlkokulunda da Kaymakam Mehmet Yüzer ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aslan´ın katılımıyla karne dağıtım etkinliği düzenlendi.  Yüzer burada öğrencilere karnelerini dağıtarak başarılı öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Artuklu ilçesinde Hacı Hamidiye Özdemir Ortaokulu´nda Mardin Valisi Mustafa Yaman ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı´nın katılımı ile karne töreni düzenlendi. Törende öğrenciler karnelerini Mardin Valisi Mustafa Yaman´ın elinden aldı.


Vali Mustafa Yaman öğrencilere başarı temennisinde bulunarak yaz tatilinde hem dinlenmeleri hem de kaliteli zaman geçirerek bol bol kitap okumalarını önerdi. Vali Yaman yaz tatili sürecinde okulların eksiklerinin tamamlanacağını ifade ederek geleceğin teminatı olan çocuklara emek veren veli ve öğretmenlere teşekkür etti.


Konuşmaların ardından öğrencilere karneleri dağıtıldı.