Kızıltepe´de Okullararası Aziz Sancar Bilim Olimpiyatları düzenlendi

Mardin´in Kızıltepe ilçesinde Prof. Dr. Aziz Sancar adına, Kızıltepe Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi spor salonunda, ilçedeki ortaokul ve liselerin katılımıyla bilim olimpiyatları düzenlendi.

Eğitim 26.12.2015 23:09:43 0
Kızıltepe´de Okullararası Aziz Sancar Bilim Olimpiyatları düzenlendi

Mardin´in yetiştirdiği Nobel ödüllü bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar adına, Kızıltepe Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi spor salonunda, ilçedeki ortaokul ve Liselerin katılımıyla bilim olimpiyatları düzenlendi.

Ortaokullar arasında düzenlenen yarışmalarda İpekyolu Ortaokulu birinci,  Cumhuriyet Ortaokulu-Mehmet Doğru Ortaokulu ikiinci,  Süleyman Demirel Ortaokul-Karakuyu Ortaokulu ise üçüncü oldu.

Anadolu ve Fen Liseleri arasında yapılan yarışmada ise; Kızıltepe Anadolu Lisesi birinci, Cumhuriyet Anadolu Lisesi ikinci, Ali Rıza Alparslan Anadolu Lisesi ise üçüncü oldu.

Mesleki ve İmam Hatip Liseleri arasında yapılan yarışmada da Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci, İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Eğitim Lisesi ikinci, Mehmet Akif İnan Kız İmam Hatip Lisesi üçüncülüğü aldı.

Kızıltepe ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, düzenlenen Prof. Dr. Aziz Sancar bilim olimpiyatları  ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

?Yarışmalar başarıyı ortaya çıkarır ve tesciller. Kazanılsın ya da kaybedilsin katılımcılar için önemli bir deneyim kazanımı sağlar. Prof. Dr. Aziz Sancar adına düzenlenen bu yarışmalarda da öğrencilerimizden idarecilerimize kadar birçok kişinin deneyimler kazandığına inanıyorum.? dedi.

Yarışmada görev alan öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden Az, ?Yarışma kapsamında çeşitli safhalarda emeği geçen okul müdürleri ve komisyonda görevli olan öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İlçemizde birinci olan okullarımıza İl genelinde yapılacak yarışmalarda kendilerine başarılar diliyorum.? şeklinde konuştu.