Kızıltepe´de Ramazan Bayramı coşkusu

Ramazan ayının sona ermesiyle Mardin´´in Kızıltepe ilçesinde Müslümanlar Ramazan Bayramını tarihi Ulu Cami´de büyük bir coşkuyla karşıladı.

Yaşam 4.06.2019 06:42:14 0
Kızıltepe´de Ramazan Bayramı coşkusu

HABER SELMAN GÜNEŞ

Kızıltepe´de sabahın erken saatlerinde bayram namazı için 7´den 70´e herkes camilere akın etti. Kızıltepe´de vatandaşlar uzun bir aranın ardından Artuklular´dan kalan tarihi Ulu Cami´de bayram namazı kılmanın sevincine erdi Vatandaşlar tarihi camiyi adeta dolup taşırdı. İlçe Vaizi Kemal Kahraman bayram namazını kıldırdı. Bayram namaz ve okunan hutbeden sonra vatandaşlar yüz yıllardır devam eden bayramlaşma halkalarını tekrar oluşturdu. Vatandaşlar teker teker bayramlaştı. Camiye gelen vatandaşlar birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Ramazan Bayramına erişmenin mutluluğu içerisinde olduklarını anlatan İlçe Vaizi Kemal Kahraman, ?Her şeyden önce İslam aleminin Ramazan Bayramı mübarek olsun inşallah. İnşallah daha çok bayramlara erişiriz. Ramazan ayından sonra bayram sabahına erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İslam alemi inşallah bir çok bayramı kavgasız geçirir temennisinde bulunuyorum.? dedi.