Kızıltepe´de sanat fırtınası esti

Kızıltepe İlçesinde ?1. Mardin Sanat Buluşması´ etkinliği düzenlendi. Programa Kaymakam ve Belediye Başkanı Hüseyin Çam, sanatçılar ve vatandaşlar katıldı.

Yaşam 25.11.2019 12:15:28 0
Kızıltepe´de sanat fırtınası esti

SELMAN GÜNEŞ

Kızıltepe İlçesinde ?1. Mardin Sanat Buluşması´ etkinliği düzenlendi. Programa Kaymakam ve Belediye Başkanı Hüseyin Çam, sanatçılar ve vatandaşlar katıldı.

Bölgede kültür ve sanat etkinliklerine gün geçtikçe ilgi artarken Kızıltepe´de Mova Park AVM´de ?1. Mardin Sanat Buluşması´ etkinliği İmza Yapım ve Kızıltepe 7. Kat Tiyatro Okulu tarafından düzenlendi.

Etkinliğe, bir çok sanatçı davetli olarak katıldı.  İskender Bağcılar, Şevki Özcan, Berivan Edebali, Ayhan Işık, Hayri Kasaç, Hacer Çelik, Harun Karaaslan, Burhan Uçkan, Osman Xunav, İsmail Kocaboğa, Nuri Küçük, Fatih Yiğit, Hakan Kara gibi ünlü sanatçılar platforma çıkarak duygularını paylaştı. Sanatçılar vatandaşların sorularını yanıtladı. Sohbet havasında geçen sanat etkinliği Kızıltepelilerden yoğun ilgi gördü. Programda sanatçılara birer plaket takdim edildi. 

Etkinliğe katılan Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Hüseyin Çam, Mardin´in Kültürel zenginliğinden bahsetti.  Kaymakam Çam, ?Bölgemiz kültürel olarak çok zengin bir ülke. Burası kadim şehir, masallar şehri. Birbirinden farklı kültürlerin kardeşçe yaşadığı dünyadaki kentlerden bir tanesi Mardin´dir? dedi.

Mardin bir sanat kenti olacak

Yapımcı Fatih Yiğit, bu tür etkinliklerin devamının geleceğini söyledi. Yiğit, ?Bu yıl Mardin´de düzenlediğimiz Sinema, televizyon ve film üzerine 1. Sanat buluşmasını gerçekleştirdik. İlgi ve alakadan gayet memnununuz. İnsanlarımız bizim ne yapmaya çalıştığımızı anlamaya çalışıyor. Buda bizi yavaş yavaş amaçlarımıza ulaştırmaya çalıştıracaktır. Amacımız Mardin´i bir sanat kenti yapmak istiyoruz. Burada çok güzel projeler yapacağız, çok güzel diziler, filmler çekeceğiz. Çünkü bizim bölgemizin buna ihtiyacı var. Mardin ve Kızıltepeli bir genç olarak ben de bütün gençlerimizin arkasında olacağım? diye konuştu.

/resimler/2019-11/25/1216476189106.jpg

/resimler/2019-11/25/1217086189476.jpg