Kızıltepe´de sebze ve meyve halinde fiyat denetimi

Zabıta ve ticaret il müdürlüğü ekipleri komisyonculara fiyatları sordu. Ekipler komisyonculara faturalar hakkında uyarılarda bulundu.

Gündem 5.02.2019 13:31:57 0
Kızıltepe´de sebze ve meyve halinde fiyat denetimi

hABER/SELMAN GÜNEŞ

Mardin´de sabahın ilk ışıklarıyla birlikte meyve ve sebze hali ve marketlerde fiyat denetimi gerçekleştirildi. Komisyonculara faturaların zamanında kesilmesi yönünde uyarılarda bulunuldu.

Mardin ´de, İl Ticaret Müdürlüğü´nün koordinesinde, Mardin Defterdarlığı denetimcileri ve Büyükşehir Belediye zabıta ekipleri katılımlarıyla hal, pazar ve marketlerde sebze ve meyvedeki fiyat artışıyla ilgili denetimler yapıldı. Ekipler, başta domates, biber, patlıcan, soğan ve patates gibi 19 ürün olmak üzere mevsimine göre listede yer alan ürünlere göre hal, pazar ve marketlerdeki alış ve satış faturalarını inceleyerek yüzdelik kar marjını hesapladı.

Büyükşehir Belediye Zabıta Müdürü Ahmet Olğaç, ?Cumhurbaşkanımızın talimatıyla sebze ve meyve komisyoncularının denetiminden sonra pazara gideceğiz. Malumunuz sebze ve meyve fiyatları son zamanlarda çok yükseldi. Denetimlerimiz daima deva edecek.? dedi.

Komisyoncular da fiyatların makul seviyelere indiğini ileri sürdü.  Komisyoncular fiyat artışlarının Antalya´da meydana hortumdan dolayı kaynaklandığını kaydetti.