Kızıltepe´de sokağa çıkma yasağının ardından caddeler sessizliğe büründü

Mardin´in Kızıltepe ilçesinde korona virüs mücadelesi kapsamında sokağa çıkma yasağının başlamasının ardından sokak ve caddelerin boşaldığı görüldü.

Gündem 11.04.2020 10:24:23 0
Kızıltepe´de sokağa çıkma yasağının ardından caddeler sessizliğe büründü

İçişleri Bakanlığı tarafından 2 gün süreyle 30 büyükşehir ve Zonguldak il sınırları içinde sokağa çıkma yasağı getirilmesinin ardından Kızıltepe´de cadde ve sokaklar boşaldı. Kızıltepe Belediyesi Zabıta ekipleri Eski Hastane Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı gibi işlek caddelerde denetimlerine devam etti. Zabıta ekipleri sağlık çalışanları haricinde sokakta gördükleri vatandaşları uyararak evlerine gitmelerini istedi. Polis ekipleri de tedbirleri artırarak Cumhuriyet Meydanında devriyelere başladı.

 

İçişleri bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da sokağa çıkma yasağını ihlal edenlere uygulanacak cezalar ile ilgili yapılan açıklamada, ?Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması? denildi.

 

 Hıfzıssıhha Kanunu ve İller İdaresi Kanunu´na göre 3bin 186 TL´ye kadar para cezası, aşırı durumlarda ise Türk Ceza Kanunu´nun 175. Maddesine göre uygulanacak ceza ise 2 ay ile 1 yıl arasında hapis cezasını öngörüyor.