Kızıltepe´de tarihi Ulu Caminin avlusunda sosyal mesafeli Cuma Namazı kılındı

Korona virüs önlemleri nedeniyle ibadete kapatılan ve bugün Cuma Namazıyla yeniden kademeli olarak ibadete açılan Mardin´in Kızıltepe ilçesinde bulunan Artuklu dönemine ait olan tarihi Ulu Camii´nin avlusunda bine yakın kişi Cuma Namazını ihya etti. Camis

Gündem 29.05.2020 13:32:21 0
Kızıltepe´de tarihi Ulu Caminin avlusunda sosyal mesafeli Cuma Namazı kılındı

Korona virüs önlemleri nedeniyle ibadete kapatılan ve bugün Cuma Namazıyla yeniden kademeli olarak ibadete açılan Mardin´in Kızıltepe ilçesinde bulunan Artuklu dönemine ait olan tarihi Ulu Camii´nin avlusunda bine yakın kişi Cuma Namazını ihya etti. Camisine kavuşan cemaat büyük bir sevinç yaşadı.

Artukoğulları´ndan Yavlak Arslan´ın 1184´te yapımına başlattığı ve kardeşi Artuk Arslan tarafından 1204´te tamamlanan, Kızıltepe´deki tarihi Ulu Camii yeni tip korona virüs salgını nedeniyle16 Mart´ta toplu ibadete  kapatılmıştı. Bugün Cuma Namazı ile birlikte tekrar kademeli olarak ibadete açılan camiye gelen vatandaşlara Kızıltepe Belediyesi görevlilerince maske ve seccade dağıtıldı. Yaklaşık 1000 kişi tarihi caminin avlusunda sosyal mesafe kurallarına göre Cuma Namazı kıldı.

 ?Kendimi öksöz ve yetim gibi hissediyorum?

Camide namaz kılamamanın burukluğunu yaşadıklarını anlatan Haşim Sarıdağ, ?Tekrar bizi camilere kabul eden Allah´a hamdolsun. Çok mutluyuz. Allah herkesin Cuma Namazını kabul etsin. Bundan önce kendimizi yetim gibi hissediyorduk. Ben 7 yaşımdan beri camide namaz kılıyorum. 40 yaşındayım. 2 buçuk aydır kendimi öksüz ve yetim gibi hissediyordum? dedi.