Kızıltepe´de toplu ulaşım araçları dezenfekte ediliyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Kızıltepe´de yeni tip korona virüse karşı toplu ulaşım araçlarının içini ve dışını her gün dezenfekte ediyor.

Gündem 11.04.2020 07:39:57 0
Kızıltepe´de toplu ulaşım araçları dezenfekte ediliyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Kızıltepe´de yeni tip korona virüse karşı toplu ulaşım araçlarının içini ve dışını her gün dezenfekte  ediyor.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı Halk Sağlığı Müdürlüğü, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman´ın talimatları doğrultusunda dünya genelinde yayılan ve Türkiye´de de görülen korona virüsün yayılmasını önlemek amacıyla dezenfeksiyon çalışmalarını genişleterek hız verdi.

Şuana kadar il genelinde 100´e yakın ekipten oluşan belediye personeli alınan tedbirler kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler Kızıltepe ilçesi ile birlikte her gün 400 toplu taşıma aracı ve 250 özel halk otobüsünü dezenfekte ediyor.

Kızıltepeli özel halk otobüsleri şoförleri uygulamadan oldukça memnun olduklarını ifade ediyor. Sürücüler  vatandaşların kurallara uymasını ve maskesiz araçlara binmemelerini istiyor.