Kızıltepe´de uyuşturucu yuvası haline gelen 23 metruk dükkan yıkıldı

Mardin Kızıltepe ilçesinde uyuşturucu satıcılarının yuvalandığı metruk ve atıl durumda bulunan 23 dükkan zabıta ekipleri tarafından iş makinalarıyla yıkıldı.

Gündem 8.02.2020 10:24:15 0
Kızıltepe´de uyuşturucu yuvası haline gelen 23 metruk dükkan yıkıldı

Kızıltepe Kaymakamlığı ve Kızıltepe Belediyesi  ile İlçe Emniyet Müdürlüğü can ve mal güvenliğini tehdit eden, çevre kirliliğine yol açan metruk binalar ve enkazlarının, başta uyuşturucu olmak üzere, zararlı maddelerin kullanımı gibi amaçlarla kullanıldığının tespit edilmesi üzerine harekete geçti. Ayrıca görüntü kirliliğine de sebep olan yapıları zabıta ekipleri iş makinalarıyla yıkmaya başladı.

Bahçelievler Mahallesinde metruk ve atıl durumda olduğu tespit edilen 23 metruk dükkan ve yine aynı mahallede bulunan 225´inci Sokakta 4 metruk ev yıkıldı. Yıkımı güren çevredeki vatandaşlar yıkımı gerçekleştiren ekiplere teşekkür etti.

Kızıltepe Belediyesinden yapılan açıklamada,  ?Sayın Bakanımız Süleyman Soylu ve Sayın Valimiz Mustafa Yaman´ın önderliklerinde 2020 Bağımlılıkla Mücadele yılı kapsamında çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek? denildi.

Dükkanı yıkılan Necmettin Aydoğan, ?Artık kullanılmıyordu, çevre rahatsız oluyordu. Emniyetin istihbaratına göre: Burada esrar ve uyuşturucu gelip kullanılıyor. Burası artık gereksizdi bizde yıkmaya karar verdik? dedi.