Kızıltepe´de Vefa Sosyal Destek Grubu Vatandaşın İhtiyaçlarını Karşılıyor

Vefa Sosyal Destek Grupları (VSDG) dışarı çıkması kısıtlı bulunan vatandaş grubunun 112 çağrı merkezine gelen talebini karşılamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Gündem 3.05.2020 17:53:36 0
Kızıltepe´de Vefa Sosyal Destek Grubu Vatandaşın İhtiyaçlarını Karşılıyor

Kızıltepe´de Vefa Sosyal Destek Grubu Vatandaşın İhtiyaçlarını Karşılıyor

 ?Vefa Sosyal Destek Grupları (VSDG) dışarı çıkması kısıtlı bulunan vatandaş grubunun 112 çağrı merkezine gelen talebini karşılamak için çalışmalarını sürdürüyor.

İçişleri bakanlığı tarafında Valilik-Kaymakamlık bünyesinde, sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için kurulan Vefa Sosyal Destek Grupları hafta sonlarında uygulanmaya başlanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evde kalan tüm vatandaşlara hizmet götürmeyi sürdürüyor.

Bilim kurulunun da önerileri doğrultusunda Coronavirüs Covid-19 salgınının Türkiye´de yayılma etkisini azalmak amacıyla alınan tedbirleri kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatıyla İçişleri Bakanlığı tarafından aralarında Mardin´in de bulunduğu 30 büyükşehir ve Zonguldak ilinde hafta sonlarında uygulanmaya başlanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evde kal uygulaması kapsamında dışarı çıkamayan vatandaşların ihtiyacı Valilik-Kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları elemanları tarafından karşılanmaya devam ediliyor. Kızıltepe Kaymakamlığı bünyesinde kurulan ve 73 ekipten oluşan ?Vefa Sosyal Destek Grubu´ vatandaşların taleplerini karşılamayı sürdürürken aynı zamanda Ramazan ayı nedeniyle dağıtımına başlanan Gıda yardımı kolilerini de ihtiyaç sahiplerine dağıtmayı sürdürdü.

112-115-156 numaları telefonlardan talepte bulunan vatandaşlar ise Kızıltepe Vefa Sosyal Destek Grubunun hizmetlerinden memnuniyetlerini ileterek ekiplere teşekkür etti.