Kızıltepe’de19 Ekim muhtarlar günü törenle kutlandı

“19 Ekim Muhtarlar Günü” İlçe kaymakamı, ilçe protokolü ve muhtarların katılımı ile Kızıltepe ilçesinde törenle kutlandı.

Gündem 19.10.2023 22:21:00 0
Kızıltepe’de19 Ekim muhtarlar günü törenle kutlandı

“19 Ekim Muhtarlar Günü” Kızıltepe ilçe Kaymakamı Abdullah Şahin, İlçe Emniyet Müdürü İlhan Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Evren Ekmekçi ve muhtarların katılımıyla gerçekleşen törende Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

Daha sonrasında ilçede görev yapan Muhtarlarla, ilçe Kaymakamı Abdullah Şahin yemek programında bir araya gelerek her birini gösterdikleri çalışmalardan dolayı tebrik edip başarılarının devamını diledi.

 

Yemek proğramına katılan Muhtarlara hitaben günün anlam ve önemine ile ilgili br konuşma yapan ilçe Kaymakamı Abdullah Şahin şunları söyledi: “1929 yılında kurulan dolayısıyla devletimizin en köklü kurumlarından birini oluşturan “muhtarlık müessesesi” memleketimizin her köşesinde, devletimizin tüm kurumlarını temsil eden, demokrasimizin temel taşlarından birini oluşturan bir kurumdur.

Muhtarlarımız bulundukları köylerde ve mahallelerde hem devletimizi temsil etme özelliğine sahiptirler hem de vatandaşlarımızın nüfus, altyapı, asayiş, eğitim, ulaşım, sosyal yardımlar ve kültürel pek çok farklı konudaki ihtiyaçlarının tespit edilerek ilgili kurumlara ulaştırılmasında dolayısıyla hizmetlerin tüm vatandaşlarımıza ulaşmasında büyük rol oynamaktadırlar.

 

Görevlerini mesai mefhumu gözetmeksizin, büyük bir özveriyle ve fedakârlıkla, devletine ve milletine bağlılıkla yürüten tüm muhtarlarımızın “Muhtarlar Gününü” kutlarken, her birine üstün başarılar dilerim” dedi.

Proğramda Muhtarlar adına konuşan Kızıltepe Muhtarlar Derneği başkan vekili Aziz Karaaslan’da, Çalışma ve hizmetlerde her zaman muhtarlara ile diyalog içinde olan ilçe Kaymakamına Muhtarlar adına teşekkür ettı.

 

Kızıltepe Kaymakamı Abdullah Şahin, İlçe Emniyet Müdürü İlhan Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Evren Ekmekçi, Belediye başkan yardımcısı Mehmet Hadi Gökdemir, Kurum ve birim amirleri, STK temsilcileri ve muhtarlar katılımıyla gerçekleştirilen 19 Ekim Muhtarlar Günü proğramı İlçe müftüsü Abdullah Erdoğan’ın okuduğu duanın ardından sona erdi.