Kızıltepe'de 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü 7. yıl dönümünde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Gündem 15.07.2023 22:39:00 0
Kızıltepe

Kızıltepe Kaymakamlığınca 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler kapsamında ilçedeki Kızıltepe Halı Caddesi'nde 15 Temmuz şehitleri anıldı. Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Cıdıroğlu ve çok sayıda davetlinin katıldığı program öncesi dev Türk Bayrağı açılarak etkinlik alanına doğru yürüyüş düzenlendi.


Program, şehitler için saygı duruşunda bulunmasıyla başlandı. İstiklal Marşı'yla devam eden anma programında Kur’an-ı Kerim okundu. Anma programında konuşan Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Cıdıroğlu, kanlı saldırıda şehit olanlara Allah’tan rahmet, gazilere şifalar diledi.


Programda konuşan Kaymakam Cıdıroğlu, "Bugün milletimizin demokrasisine sahip çıktığı, vermiş olduğu mücadele ile tarihe adını altın harflerle yazdığı kutlu gün. Bundan tam 7 yıl önce Mehmetçiğin kıyafetleri ile kamuflaj olup devlet kurumlarını ve milleti bombalamaktan çekinmeyen bir yapı ile karşı karşıya kaldık.


Fetullahçı Terör Örgütü olan bu yapı ülkemizin birliğine, beraberliğine, demokrasisine haince saldırdı. Bu saldırı hain bir darbe girişimiydi. Onlar bu saldırıyı gerçekleştirirken hesaplamadıkları bir şey vardı. O da aziz milletimizin gücü. Onlar emellerini gerçekleştirmeye başladıklarında milletimizin ayak sesleri yükselmeye başladı. Bu demokrasinin sesiydi, bu tarihte bir destan daha yazılacağının işaretiydi. Öylede oldu milletimiz o gece destan yazdı.
Kıymetli hemşehrilerim, bizler o gece darbe girişiminde bulunanlara en güzel cevabı bedenimizi siper ederek verdik. Sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattık. Tankın, topun, uçağın, modern silahların millet iradesinin karşısında bir şey ifade etmediğini, milletimizin tıpkı Çanakkale'de, İstiklal harbinde olduğu gibi topyekun olarak ne pahasına olursa olsun vatanı uğruna gözünü kırpmadan şehit ve gazi olabileceğini gösterdik. Tüm dünya ülkemizin bayrağını göklerden indiremeyeceklerini, ezanlarını dindiremeyeceklerini bir kez daha görmüş oldu." dedi.


'Destan ve tarih yazmakla kalmadık, tüm dünyaya örnek olduk'

Cıdıroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "251 kardeşimizin şehit düştüğü, 2 bin 194 kardeşimizin ise gazi olduğu 15 Temmuz gecesi göstermiş olduğumuz mücadele ile destan ve tarih yazmakla kalmadık, tüm dünyaya örnek olduk. Unutulmayacak ve unutturmayacak bir güne imza attık. Şairin dediği gibi; Bir ihtilal gecesi meydanlara yürüdük Gökyüzü alev alev yağınca üstümüzden Tekbirlerle çoğalıp sonsuz yare yürüdük, Yürüdük sala vakti karadan ve denizden Karanlığın kalbine aşikare yürüdük. Başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum. 15 Temmuz Demokrasi Zaferimiz kutlu olsun. Bu bağlamda katılımınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum."

 

Program dua ve ikramların ardından sona erdi.