Kızıltepe'de 18 Mart Şehitleri ve Çanakkale Deniz Zaferi Anma Programı Düzenlendi

18 Mart Şehitleri ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. Yıl Dönümü bu yıl maske ve sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde düzenlenen tören ile icra edildi.

Gündem 18.03.2021 22:40:00 0
Kızıltepe

18 Mart Şehitleri ve Çanakkale Deniz Zaferi Anma Programı Kaymakam Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam tarafından kaymakamlık bahçesinde Çelenk Sunma Töreni ile başladı. Çelenk sunma töreni sonrası Çam, Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program günün anlam ve önemini belirten konuşma, şehitlerin ruhuna okunan hatimlerin duası ve savaşın panoraması adlı tek kişilik sunum yapılması ile devam etti. Program şiir ve müzik dinletisi ile son buldu.

Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programın ardından Çam şehit ve gazi ailelerini de ziyaret etti. Çam’ı karşılarında gören aileler duygularına hakim olamadı. Böyle bir günde unutulmamış olmanın mutluluğunu yaşadılar. Onlarla sohbet eden Çam, bizler sadece bugün değil her daim şehit ailelerimizin ve gazilerimizin yanındayız. Bugün Sosyal Vefa Destek Grubumuz ile birlikte onları ziyaret edip onlar için hazırladığımız gıda kolilerini kendilerine verdik” dedi.