Kızıltepe’de 2. Sezon Çilek hasadı başladı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde kooperatif kuran kadınların 3 yıl önce 20 dönümlük arazide kurdukları “Mezopotamya Çilek Bahçesi’nde” 2023 yılı hasat sezonu başladı.

Gündem 1.05.2023 13:15:00 0
Kızıltepe’de 2. Sezon Çilek hasadı başladı

8 Mart 2020 yılında 15 girişimci kadın tarafından kurulan ve Kasım 2021 yılında 100 bin fide ekimi ile üretime başlayan Kızıltepe Üreten Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin oluşturduğu Mezopotamya Çilek Bahçesi’nde hasat etkinliği gerçekleştirildi Kızıltepe Kaymakamlığı, Kızıltepe Belediyesi, Kızıltepe Üreten Kadınlar Kooperatifi ve GAP İdaresi iş birliği ile oluşturulan Çilek bahçesi ile ilçenin hububat dışında da ürün çeşitliliği sağlanması ve ekonomik katkı hedefleniyor.

Yıllık toplam üretimin 35 tonun üzerinde olması bekleniyor

3 yıl önce kurulan ve ilk ürünü geçen yıl toplanan ve kadınların üretimde yer almalarını ve aile bütçelerine katkı sağlanması, katma değeri yüksek tarım ürünlerinin kent ekonomisine kazandırılması, teşvik edilmesi, dezavantajlı kadınlara yönelik alternatif istihdam alanları oluşturulması ve kentsel eko turizme katkı sağlaması amacıyla kurulan Mezopotamya çilek bahçesinde yıllık toplam üretimin 35 tonun üzerinde olması bekleniyor.

Çilek sezonumuz hayırlı bereketli olsun

Mezopotamya Çilek bahçesinde ikinci yıl hasadına davet edilen Anaokulu öğrencileri tarlada çilek topladığı hasat etkinliğine Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Cıdıroğlu, kurum ve daire amirleri katıldı. Eşi Dr. Ayşe Cıdıroğlu ile birlikte tarlada çocuklarla sohbet ederek Çilek toplayan Kaymakam

Cıdıroğlu çileklerin organik bir şekilde yetiştirildiğini belirterek şunları söyledi; “Çilek sezonumuz hayırlı bereketli olsun. Mezopotamya’nın göbeğinde Kızıltepemizde ikinci hasadımızı aldık. Çok güzel organik doğal bir çileğimiz var, verdiğimiz gübre olsun kullandığımız her şey organik. Belli aralıklarla çocuklarımızı da buraya davet ediyoruz. Halkımızı Mezopotamya bahçemizde yetişen çileği tadmaya davet ediyorum. Burada yetişen çilek bahçemizde birçok kadın istihdam ediliyor, aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Bu konuda çalışmalarımız, etkinliklerimiz artarak devam edecek.

Hasat etkinliğinde çocuklara ve davetlilere tarladan toplanan çileklerden yapılan çilekli dondurma ikram edildi.