Kızıltepe’de 3 bin litrelik çöp konteynerlerinin akıbeti ne oldu?

Kızıltepe Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl dağıtımı yapılan 50 adet 3 bin litre kapasiteli yer üstü çöp konteynerleri iddiaya göre kullanışsız olduğu gerekçesiyle toplatıldı.

Gündem 5.09.2022 15:10:00 0
Kızıltepe’de 3 bin litrelik çöp konteynerlerinin akıbeti ne oldu?

Kızıltepe Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl dağıtımı yapılan 50 adet 3 bin litre kapasiteli yer üstü çöp konteynerleri iddiaya göre kullanışsız olduğu gerekçesiyle toplatıldı. Oldukça maliyetli olan bu konteynerlerin akıbeti merak konusu oldu.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, döneminde 9 Eylül 2021 tarihinde törenle dağıtımı yapılan 50 adet 3 bin litre yer üstü kapalı devre çöp konteynerleri kısa bir süre sonra iddiaya göre gelen şikayetler üzerine kullanışsız olduğu gerekçesiyle toplatıldı. Belediye ekiplerince bir depoya kaldırılan konteynerlerin akıbeti merak konusu oldu.

HÜSEYİN ÇAM NE DEMİŞTİ?

Söz konusu 50 adet 3 bin litre yer üstü kapalı devre çöp konteynerleri dağıtım töreninde konuşan Çam, “50 adet kapalı devre çöp konteynerlerimiz demo amaçlı ana artellerde yer alacak. Eğer istediğimiz başarıyı elde edersek şehrimizde normal çöp konteynerlerinden ziyade, diğer caddelerinde ve sokaklarında da kapalı devre çöp konteyner sistemine geçeceğiz.” demişti.

Peki 770 litreden oluşan çöp konteynerlerinden daha yüksek maliyete alın bu 50 adet 3 bin litre yer üstü kapalı devre çöp konteynerleri bırakıldığı depoda kaderine mi terkedilecek yoksa başka bölgelerde mi kullanılacak?