Kızıltepe’de 800 fıstık fidanını kökünden kaldırıp tahrip ettiler

Mardin’in Kızıltepe İlçesinde Mahmut Korkmaz’ın 3 yıldır gözü gibi baktığı 800’e yakın fıstık fidanları kimliği belirsiz kişi ve kişilerce kırılarak tahrip edildi.

Asayiş 24.10.2022 17:16:00 0
Kızıltepe’de 800 fıstık fidanını kökünden kaldırıp tahrip ettiler

Olay 23 Ekim Pazar günü Kızıltepe ilçesine bağlı Aktulga köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mahmut Korkmaz kardeşleriyle birlikte 3 yıl önce fıstık üretmeye karar vererek 100 dönüm tapulu arazilerinde 800’e yakın fıstık fidesi diktiler. Önceki gün öğle saatlerinde fıstık fidanlarını sulamak için tarlaya giden Korkmaz ve akrabaları gördükleri manzara karşısında şaşkına döndüler.

3 yıl boyunca büyük emekle bakımlarını yaptıkları fıstık fidanlarının kırılarak tahrip edildiğini gördüler. Büyük üzüntü yaşayan Mahmut Korkmaz durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Jandarma ekipleri 800’e yakın fidanın kökünden kaldırıldığı, bazısının da kırıldığını tespit etti.

Gördüğü manzara karşısında çok üzüldüğünü ifade eden Korkmaz, faillerin bir an önce bulunması istediğini söyledi. Korkmaz, “Pazar günü tarlamıza gittik, hem fidanlarımızı sulayacaktık hem de piknik yapacaktık. Ama 3 yıldır gözümüz gibi baktığımız fidanlarımızın tahrip edildiğini gördük. İnsan olan bunu yapmaz.” dedi.