Kızıltepe’de 8 milyon liraya restore edilen tarihi camide tuvalet rezaleti

HABER / SELMAN GÜNEŞ

Gündem 22.01.2023 09:45:00 0
Kızıltepe’de 8 milyon liraya restore edilen tarihi camide tuvalet rezaleti

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 2019 yılında Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğünce yaklaşık 8 milyon liraya  restore edilerek ibadete açılan tarihi Ulu Cami’nin tuvaletlerinin ve avlusunun bakımsız olması ve pislik içerisinde olması cemaatin tepkisini çekiyor. Ayrıca iddiaya göre caminin kadrolu imam hatibi de bulunmuyor.

Artukoğullarından Yavlak Arslan tarafından 1184’te yapımına başlanan ve kardeşi Artuk Arslan tarafından 1204’te tamamlanan Kızıltepe Ulu Cami’nde 2015 yılında başlatılan restorasyon çalışması 2019 yılında tamamlanarak tekrar ibadete açıldı. Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğünce yaklaşık 8 milyon liraya restore edilen tarihi caminin tuvaletlerinin ve lavabolarının pislik içerisinde olması namaza gelen vatandaşların tepkisine neden oluyor. Cemaatin verdiği bilgiye göre tarihi caminin kadrolu imam hatibi de bulunmuyor.

Caminin arka avlusunun kaderine terkedildiğini belirten Murat  Uğurlu, “Camimiz için son 3 yıldır sürekli müftülüğe talepte bulunuyoruz kadrolu imamı, müezzini ve herhangi bir temizlik görevlisi bulunmamakta. Dile getirdiğimizde müftülük sürekli ‘CİMER’e bildirin, şikayette bulunun’ diyorlar. Her cuma buraya geliyoruz abdest almak için kullanılmadığı için abdest alamıyoruz orada. Mecburen gelip burada abdestimizi alıp idare ediyoruz. Buraya ivedilikle temizlik görevlisi hem kadrolu imam, hem müezzin yönlendirilmesi  cami için ve tarih için önem arz edecektir. Çünkü burası tarihi camidir ve Artuklulardan kalan camidir. Bu camiye daha çok önem vermemiz gerekmektedir” dedi.