Kızıltepe’de açılışı bir türlü yapılmayan çevre yolunda TIR ile otomobil çarpıştı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde resmi olarak trafiğe açılmayan 17 kilometrelik Kızıltepe Güney Çevre Yolu’nda yaşanan kazaların ardı arkası kesilmiyor.

Asayiş 26.08.2023 08:28:00 0
Kızıltepe’de açılışı bir türlü yapılmayan çevre yolunda TIR ile otomobil çarpıştı

Yol çalışmalarının devam ettiği 17 kilometrelik Kızıltepe Güney Çevre Yolu’nda TIR ile otomobil çarpıştı. 

Kızıltepe Güney Çevre Yolu’nda  saat: 11.00’de trafik kazası meydana geldi. Çevre yolunda seyir halinde olan ve sürücünün isimleri öğrenilemeyen 47 PB 389 plakalı TIR ile 35 BHA545 plakalı otomobil çarpıştı.

Yaşanan kazada otomobil sürücüsü hafif yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine 112 acil sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri olay yerinde inceleme başlattı.

İlçe merkezinden geçen transit araçların ilçe merkezine girmeden yoluna devam etmesi ve şehir içi trafiği rahatlatması amacıyla geçtiğimiz yıl çalışmalarına başlanılan ve Mayıs ayında biteceği açıklanan ancak daha tamamlanmayan ve trafik ışıklarının henüz konulmadığı yolu kullanan sürücüler, çoğu zaman kazalara sebebiyet veriyor. Mayıs 2023 tarihinde bitmesi hedeflenen yolun tamamlanmaması sürücü ve vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Kızıltepe Güney Çevre Yolunun tamamlanmamış olmasıyla ilgili olarak Yeşil sol Parti Mardin Milletvekili Kamuran Tanhan’da  Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının  Mardin / Kızıltepe çevre yolunun tamamlanmasına rağmen trafiğe açılmamasının nedeninin yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.