Kızıltepe’de Anadolu Gazeteciler Cemiyeti kuruldu

Gazeteci yazar Cemil Aydoğan’ın kurucu başkanlığını yapacağı Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (AGC) kuruldu.

Gündem 2.06.2021 23:57:00 0
Kızıltepe’de Anadolu Gazeteciler Cemiyeti kuruldu

Cemiyetin kurucu genel başkanlığına, kurucular kurulu tarafından Gazeteci yazar Cemil Aydoğan, oybirliğiyle getirildi. Anadolu AGC kurucular kurulu  üyelerini tanıtan Başkan Aydoğan, 19 yıl gibi uzun bir süre içinde gazeteci arkadaşlarımın desteğinde, cemiyet başkanı olarak, Kızıltepe, Mardin ve bölgede, basın yayın alanında önemli hizmetlerde bulunduk. Gazeteci arkadaşlarımıza, yol vermek amacıyla, bu kurumsal hizmeti kendilerine devrettim. Ancak gazetecilik kurumsal hizmetleri, bazı nedenlerden dolayı yürümedi. Ve ortak olarak kurulan gazeteciler cemiyeti feshedildi. Bu olumsuz imaj gazeteci arkadaşlarımız arasında, büyük bir boşluğun oluşmasına neden oldu.

Bu boşluğu gazeteci arkadaşlarımızla yeniden doldurmak amacıyla, Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'ni kurmanın azim ve onurunu yeniden yaşıyoruz.” dedi.

Cemiyetin Türkiye’ye hitap edeceğini belirten Aydoğan, Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Kızıltepe, Mardin, Güneydoğu Anadolu ve Türkiye coğrafyasında bulunan, tüm gazeteci arkadaşlarımıza, hizmet etmeyi, tarihi bir görev bilinci ile, basın yayın, insan hakları, barış ve demokrasi kulvarında, cesaret ile doğruluk temelinde yoluna devam edecektir. Beni yeniden cemiyet başkanlığına getiren gazeteci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” diye konuştu.