Kızıltepe’de belediye hizmetlerine dair…

HABER YORUM/ SELMAN GÜNEŞ

Gündem 25.10.2022 08:59:00 0
Kızıltepe’de belediye hizmetlerine dair…

Yaklaşık iki ay önce Kızıltepe’ye atanan Kaymakam Fatih Cıdıroğlu, aynı zamanda Kızıltepe Belediyesine kayyum olarak da görevlendirildi. Cıdıroğlu, biraz gecikmiş bir buluşma olsa da en sonunda ilçedeki gazetecilerle bir araya geldi.

Tanışma konuşmalarından sonra Cıdıroğlu, resmi olmasa da günlük aldığı göçle birlikte nüfusu 400 bin’e dayanan bir ilçede ebetteki sorunların olduğunu biliyordu. Bu sorunların ne olduğunu sahada çalışan gazetecilerin ağzından da duymak istediğini dile getirdi.

Toplantıya katılan arkadaşlar kendi tespitlerini, halkın haber merkezlerine ilettiği sorunları tek tek sıraladı. Kaymakam Bey de bunları tek tek not ettirerek bu sorunları bir dosya halinde kendisine iletilmesini kurmaylarından istedi. Sohpet samimi bir ortamda sürüp gitti.

Ben de memleketini seven bir gazeteci olarak maalesef şehircilik olarak gelişemeyen, hep ihmal edilen kocaman bir köy olarak bırakılan bir Kızıltepeli olarak, dilim döndükçe Fatih Cıdıroğlu’na anlatmaya çalıştım. Kızıltepe’de güçlü bir siyasi lobi olmadığı için yapılması gerek bir çok hizmetten mahrum kalıyor. Yapılan hizmetlerin kalitesi ve denetimi bence iyice yapılmıyor. Her şey günü kurtarmak üzerine planlanıyor. 50 yıl sonrasını düşünmeden yapılan bir çok hizmet var. 2022’de halen alt yapısını tamamlayamayan kos kocam ‘Büyük bir köy Kızıltepe.’

Genç nüfusunun fazla olduğu ilçemizde halen doğru düzgün spor tesislerimiz yok. Yeşil alanlarımız yetersiz, İnsanların nefes alacağı, ailesiyle güzel vakit geçireceği alanlarımız çok az. Bir yıl önce yapılan yollara baktığımızda çöküntülerin, çukurların oluştuğu görülüyor. Cumhuriyet Meydanı yenilendi yenilenmesine ama keşke eski mermerler kalsaydı. Yenileri hem kalitesiz hem de renginden ötürü çok tuhaf duruyor.

Çöp toplama konusu ise bence belediyenin yetersiz kalmasının en büyük nedeni temizlik görevlilerinin yetersizliği ve vatandaşın çöpleri gelişi güzel yere atması. Yani çöplerimizi çöp kutularına atma kültürümüz yok. Bir diğer sorun su problemi. Zaman zaman farklı nedenlerden ötürü su kesintileri oluyor. Bu problem de özellikle yaz aylarında yaşanılıyor.

Yazımı çok fazla uzatmadan asıl anlatmak istediğimi yazıp konuyu kapatacağım. Yapılan her çalışmada denetim yapılmalı. Halkın ödediği vergiler ile günü kurtarmak, sosyal medyayı süslemek için harcanmamalı.