Kızıltepe'de belediyenin semt sahaları kızların umudu oldu

Kızıltepe'de kısa süre önce belediyenin yaptığı semt sahalarında açılan futbol kursuna katılan kız çocuklarının performansı büyük beğeni topluyor. Kızların performansı ikinci lig takımlarının da ilgisini çekti.

Spor 12.10.2021 09:48:00 0
Kızıltepe

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Toto Teşkilatının katkılarıyla ilçede farklı mahallelerde kurulan 7 halı sahada Kızıltepe Belediyesi futbol kursları düzenleniyor. Kurslara katılan 7-14 yaş arası 100'e yakın kız çocuğu haftada iki gün futbol eğitimi alıyor.

Mezopotamya Mahallesi'ndeki halı sahada düzenlenen futbol kursunda top koşturan kız çocuklarının azmi büyük beğeni topluyor. Kızlardan 2 tanesinin performansı ikinci ligde top koşturan takımların da gözünden kaçmadı.
Semt sahasında hayallerinin peşinde koşan kızlardan 2 tanesi Nusaybin Kadın Futbol takımına transfer olacak. 
Futbol Antrenörü Hasan Ablak, "Bu sahaların yapımı kızlarımız için çok iyi oldu. Erkek çocuklarımız geldi ama kız çocuklarımızdan bu performansı tahmin edemiyorduk. Her gittikçe kızlarımız arttı. Artık haftada iki gün kızlarımıza ayırdık. Her gittikçe kızlarımız üzerine katıyor. Performansları, fizikleri, sosyal olarak, her gün gelişiyorlar. Hatta 2. Lig’te oynayan Nusaybin Bayan Futbol takımına iki kızımız gidip orada da oynayacak. Bunla çok sevindik.” dedi.
Kızlar da kendilerine böyle bir imkanı sunan yetkililere teşekkür etti.