Kızıltepe’de bir kan davası daha barışla sonuçlandı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 7 ay önce Mala Şurtazi ailesi arasında başlayan ve bir kişinin hayatını kaybettiği olay kanaat önderlerinin ve Zirkanlılar Derneği’nin girişimleriyle barışla sonuçlandı

Gündem 19.08.2021 21:38:00 0
Kızıltepe’de bir kan davası daha barışla sonuçlandı

Yaklaşık 7 ay önce çıkan kavgada bir kişinin ölümüyle başlayan husumet, Şanlıurfa Zirkanlılar Derneği Başkanı ve yönetimi, Mardin Zirkanlılar Derneği Başkanı ve yönetimi, İş adamı Beşir Dündar ve birçok kişinin girişimiyle taraflar arasında barış sağlandı.

Nirvana düğün salonunda gerçekleşen barış programı Kur’an-ı kerim tilavetiyle başladı. Program, yapılan konuşmaların ardından Mardin İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’in yaptığı dua ile devam edildi.

 Barış programında konuşan Münir Koçhan, “ “Kılınç Şurtazi ailesinin Kur’an-ı Kerimin emir ve Peygamber efendimizin sünneti gereği hepimizin huzurunda söz vererek bu husumeti geride bıraktıklarına hep beraber şahitlik etmekteyiz. Bu tür husumetlerin bu topraklarda yaşanmaması dikeğiyle barışın egemen olması yüce rabbimden niyaz ederiz. Başta Şanlıurfa Zirkanlılar Derneği Genel Başkanımız İrfan Bucak ve yönetimine, Mardin Zirkanlılar Derneği yönetimine, Dayımız olan Beşir Dündar’a, tüm akrabalarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Barıştan yana çaba sarf eden Kılıç şurtazi ailesi fertlerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Kızıltepe İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı, ”Bu sulhu gerçekleştirme uğrunda çaba sarf edenlere teşekkür ediyorum. Hepimizin gönlünden geçen huzurun mutluluğun beraberliğin kardeşliğin devamı için bu hizmetimize birlikte devam edeceğiz.” diye konuştu.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Mehmet Kestop ise “Hayırlı bir iş için buradayız. Ailede bir kaza sonucu husumet olmuştur. İl ve İlçe başkanlarımız kanaat önderlerimiz tim akrabalarımızı girişimleri ve ısrarları sonucu çok şükür bu gün burada mutlu bir günü yaşıyoruz. Bir barışı icra ediyoruz.” Açıklamasını yaptı.

Barışın sağlanması için büyük çaba sarf eden Beşir Dündar da çabalarının sonuç verdiğini ve barış sağlandığı için mutlu olduklarını aktardı.

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç bu husumeti tekrar yeniden barışa döndürmek için çaba gösteren, barışa katkı sunan herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Böylesine kıymetli bir güne tanıklık ettikleri için mutlu oldukları ifade eden Saadet Partisi Mardin İl Başkanı Vejdin Koçhan: “Herkesten Allah razı olsun diyorum. Her zaman sulh yolunu seçmeliyiz.” şeklinde konuştu.

Program verilen barış yemeğiyle son buldu.