Kızıltepe'de buğday hasadı devam ediyor

HABER: SELMAN GÜNEŞ

Gündem 20.06.2023 09:55:00 0
Kızıltepe

Güneydoğu’nun önemli tarımsal üretim merkezlerinden Mardin Kızıltepe’de  tarım arazilerinde buğday hasadı  sürüyor. Sulu buğdayda yüksek rekolte çiftçiyi sevindiriyor.

Kızıltepe Ovasında 1 milyon dönüm arazide sulu ve kuru tarım yapılıyor. bu sezon  173 mahallede 6 bin çiftçi 845 bin dönüm arazide buğday ekti. Üreticiler, Kızıltepe Ovası’nda 561 bin 100 ton buğday rekoltesi bekliyor. Kızıltepe’de  tarım arazilerinde buğday hasadı  sürerken sulu tarım arazilerinde yüksek rekolte çiftçinin yüzünü güldürüyor. 

Kızıltepe Hububat ve Ticaret Merkezi Başkanı Mehmet Şerif Öter, her gün tonlarca buğdayın hububat merkezine geldiğini belirterek “Maşallah bu sene kuru tarım arazilerinde de sulu tarım arazilerinde de çok iyi. Yüksek rekolte ve kaliteli ürün çiftçimizin yüzünü güldürdü. Ancak fiyatlar nedeniyle çiftçimiz biraz endişeli. Çiftçilerimize, sanayicilerimize ve bu sektörde istihdam olan nakliyecilerimize, ekonomiye katkı sağlayan tarım sektörünün tüm çalışanlarına hayırlı, uğurlu ve bereketli olsun. 2023 yılı hasat dünemi tekrardan çiftçilerimize, sanayicilerimize ve bu sektörde istihdam olan nakliyecilerimize, ekonomiye katkı sağlayan tarım sektörünün tüm çalışanlarına hayırlı, uğurlu ve bereketli olsun.” dedi.

Çift.i Birhat Aydemir de “Bu yıl 100 dönüm sulu buğday ektik verim çok iyi. Ama buğdayın devletin belirlediği fiyatların altına düşmesi bizi zora sokuyor. Borcu olmayan ve deposu olan çiftçiler ürününü satmayarak fiyatların iyileşmesini bekliyor. Ancak bazı çiftçilerimiz borcu olduğu için mecburen değerinin altında satıyor.” şeklinde konuştu. 


Anahtar Kelimeler: Kızıltepe' buğday hasadı devam ediyor