Kızıltepe’de Çanakkale Zaferi Anma Töreni Düzenlendi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 107'ıncı yıl dönümü dolayısıyla Kızıltepe ilçesinde tören düzenlendi.

Gündem 18.03.2022 22:59:00 0
Kızıltepe’de Çanakkale Zaferi Anma Töreni Düzenlendi

Kızıltepe Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtı önünde gerçekleşen anma törenine ilçe Kaymakamı / Belediye başkan vekili Hüseyin Çam, Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Biter, Garnizon Komutanı P. Albay Fatih Gürses, ilçe Jandarma komutanı Deniz Çezik, İlçe emniyet müdürü Cenk Gedik, İlçe Müftüsü Masum Taşçı, protokol üyeleri, askeri-mülki erkân, Belediye başkan yardımcıları Mejmet Kalkan, Aydın Mavidemir, kamu kurum ve kuruşlarının amirleri, siyasi parti ile sivil toplum kuruluşları ve meslek Odaları temsilcileri, Muhtarlar, şehit aileleri, gaziler ve davetliler katıldı.

Atatürk anıtına sırasıyla Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve belediye Başkanlığına çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla beraber Türk Bayrağının göndere çekilmesi ile tamamlanan tören daha sonra Kızıltepe Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen proğram ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Proğramda, İpekyolu Kız Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı oyun, şiir ve müzik dinletisi de yeraldı.