Kızıltepe’de Çanakkale Zaferi Satranç turnuvasi başladi

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Çanakkale Zaferi satranç turnuvasına start verildi.

29.03.2022 10:04:00 0
Kızıltepe’de Çanakkale Zaferi Satranç turnuvasi başladi

Türkiye Satranç Federasyonu Mardin Iİ Temsilciliği Mardin Gençlik İl Spor Müdürlüğü ve Özel Akkol Koleji katkıları ile Çanakkale Zaferi Satranç turnuvası başladı. Aralarında bölgenin ünlü oyuncularının da yer aldığı ve yaklaşık 300 sporcunun katıldığı 7-10, 11-16 ve açık kategori olmak üzere 3 kategoride turnuvalar yapılacak. Dereceye giren sporculara çeşitli ödüller verilecek.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Türkiye Satranç Federasyonu Mardin Il Temsilcisi Cengiz Yalçın turnuvaya başladıklarını söyledi.
Mardin’de bu tür organizasyonların devam edeceğini ifade eden Yalçın şöyle konuştu: Satranç alanında Mardin’de çok yetenekli sporcularımız var. Bazı sporcularımız Milli takıma seçildiler ve hatta Avrupa’da ülkenizi temsil edecekler. Bu bizim için gurur verici bir durumdur. Bundan sonrada sporcuları yetiştirerek yetenekli gençlerimizi Milli takıma kazandırmak istiyoruz. Çanakkale Zaferi dolayısıyla başlattığımız bu turnuva hayırlı olmasını diliyorum. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.” Dedi.