Kızıltepe'de çiftçilerin elektrik isyanı

Kızıltepe ve Derik ilçelerinde DEDAŞ'ın "bakım-onarım" adı altında günlerdir sürdürdüğü elektrik kesintilerine karşı çiftçiler ve köylüler itirazda ederek, DEDAŞ hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gündem 10.07.2023 15:00:00 0
Kızıltepe

Kızıltepe ve Derik ilçelerinde Dicle Elektrik Dağıtım AŞ. ( DEDAŞ) tarafından onlarca mahallede günlerdir elektrik kesintileri uygulanıyor. DEDAŞ'ın "bakım-onarım" adı altında gerçekleştirdiği  kesintiler nedeniyle çiftçiler ile köylüler zor günler yaşarken, kesintilerin mısır ekim dönemine denk getirilmesi sorunu daha da büyütüyor. DEDAŞ ve yetkililer ile görüşmek isteyen ancak muhatap bulamayan çiftçiler, bu sabah Kızıltepe Adliye binasının önünde bir araya gelerek, devam eden kesintilere itiraz ederek, DEDAŞ hakkında suç duyurusunda bulundu.

Adliye önünde toplanan çiftçiler hazırladıkları suç duyurusu dilekçelerini Cumhuriyet Savcılığına teslim etti.

Kızıltepe Buğday Pazarı Başkanı Ahmet Kılıç, 10 gündür elektriksiz olduklarını, borcu olanın da olmayanın da elektriğinin kesildiğini dile getirerek, “Hastalarımız var, yatalaklarımız var. Hepsini ilçeye getirmişiz, oksijen kullanmaları gerekiyor hastalıktan dolayı. Bu zalimler ikide bir sabah saat 05.00’dan akşam 20.00’a kadar kesiyorlar. " ifadelerini kullandı.

Sadece elektriklerin verilmesini talep ettiklerini kaydeden Kılıç, “50 derece sıcaklık var. Bu halk perişan. Bu sıcaklık altında duramıyoruz. Gölgede serinlemeye çalışıyoruz. Evimize de giremiyoruz. Bu kadar zalimlik olmaz. Bu halk üzerinde zulüm var. Ama ne milletvekili, ne kaymakam, ne vali bir şey yapmıyor. Ankara’nın işi olduğu söyleniyor. Ankara ne yapalım, kaderimiz Ankara’nın elinde” dedi.

‘YETER ARTIK’

Çiftçilerden Mahsum Gümüş de, çiftçiliğin zaten öldürüldüğünü dile getirerek, “Buğday 7 lira, mısır 4 liraya gidiyor. Bu şekilde devam ederse devlet, hükümet çiftçiyi iflas ettirecek. Zaten çiftçi ölmüş. Çiftçiye ne kalıyor. Elektrik, tohum, gübre, mazot fiyatları uçmuş. Çiftçi iflas durumunda. Elektriği kesiyorlar, hastalar var, oksijene bağlı olanlar var." şeklinde tepkisini dile getirdi.