Kızıltepe`de çıkan olaylarda 3 kişi yaralandı

Elektrik kesintileri protestosu nedeniyle Mardin`in Kızıltepe ilçesinde çıkan olaylarda 3 kişi yaralanırken çok sayıda protestocu da gözaltına alındı.

Gündem 29.08.2014 08:32:27 0
Kızıltepe`de çıkan olaylarda 3 kişi yaralandı

Elektrik Kesintilerini protesto eden ve 3 gündür eylemlerini sürdüren çiftçiler İpek yolu ve Mardin karayolunu yine trafiğe kapattı. Bir grup ise Kızıltepe Hükümet konağını taşladı. Olayda Kaymakamlık makam aracı ile hükümet konağının camları kırıldı. Çıkan olaylarda 3 kişi yaralandı, birçok kişi ise gözaltına alındığı belirtildi.

Mardin ovasında ikinci ürün olarak ekilen mısırların 3 gündür elektrik verilmemesi nedeniyle sulayamadıkları ve kurumaya başladığı gerekçesiyle Nusaybin, Kızıltepe, Viranşehir, Derik ve Ceylanpınar bölgelerinde Uluslar arası transit yol olan İpek yolunu ve Mardin-Kızıltepe yolunu trafiğe kapatan çiftçiler ve onlara destek veren vatandaşlar eylemlerini sürdürüyor.

Kızıltepe Devlet Hastanesi kavşağında çiftçilere biber gazı ve tazyikli su ile müdahale edildi. Çiftçiler ise hastaneye sığındı. Saldırıda Sait Abay adlı kişi gaz bombasının sırtına isabet etmesiyle yaralanırken, çarşı merkezi ve ara sokaklarda ise polisin müdahale ettiği göstericilerden Umut Olçak (13) yüzüne isabet eden gaz bombasından yaralanırken ismi öğrenilemeyen bir kişi daha yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Birçok gözaltının yaşandığı hastane önündeki olayları çekmek isteyen basın mensupları, polisler ve çiftçiler tarafından tehditlere maruz kalırken çarşı merkezinde ise eylemciler basın mensuplarına taşlı saldırıda bulundu.

Bu sabah aynı güzergâhları trafiğe kapatan eylemciler öğle saatlerinde Kızıltepe Kaymakamlık binasını taşlayarak ‘kaymakam dışarı’ sloganları atmaya başladı. Polisin gaz kullanarak dağıttığı ve çoğu yüzü kapalı olan eylemcilerin attığı taşlardan ilçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’in kullandığı makam aracının camları ile hükümet konağının bazı camları kırıldı. Yaşanan olaylar nedeniyle esnaf kepenk kapatırken, hükümet konağının yanı sıra çarşı merkezi İpek yolunun Nusaybin Viranşehir bölümünün değişik noktalarında ve Mardin Kızıltepe yolunda eylemlerin sürdüğü ve tazyikli su ve biber gazı kullanan jandarma ve polise karşı taşlar ile karşılık verdiği çatışmalar halen devam ediyor. Göstericiler çarşı merkezinde bulunan ordu evine de saldırdı. İki gösterici ise çarşı merkezinde bulunan mobese direğine çıkarak kamerayı söktü.

Olaylar ile ilgili olarak bir açıklamada bulunan ilçe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, “Bilindiği gibi elektrik kesintileri nedeniyle çiftçilerin eylemleri var, ancak çiftçiler ile ilgisi olmayan yüzü kapalı bir kısım genç kaymakamlık binasını taşladı. Makam aracının ve binanın bazı camları kırıldı.” açıklamasında bulundu.