Kızıltepe’de çıkan yangın korku dolu anlar yaşattı

Mardin Kızıltepe ilçesinde bir binanın kazan dairesinde çıkan yangının dumanları gökyüzünü kaplarken binada ve çevrede insan sağlığını etkilememesi sevindiren kısmı oldu.

Asayiş 21.06.2022 07:25:00 0
Kızıltepe’de çıkan yangın korku dolu anlar yaşattı

Kızıltepe  Yeni Mahalle'de bulunan 5 bloklu Özmen sitesin eski maliye kavşağı tarafında kalan bloktan yükselen dumanlar bina sakinlerine ve çevredekilere korkulu anlar yaşatmasına sebep oldu.

Edinilen bilgilere göre binanın bodrum katında bulunan firoil kazanındaki yakıtın henüz belirlenmeyen bir nedenle ateş alması sonucu yangından kaynaklanan dumanların binanın havalandırma bölümünde gökyüzüne doğru yayılması üzerine bina sakinleri ile çevrede paniğe yer açarken haber verilmesi üzerine olay yerine gelen Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye daire başkanlığına bağlı Kızıltepe itfaiye grup amirliği ekipleri bölgede gerekli tedbirleri aldıktan sonra özel kıyafet ve oksijen tüpleriyle tam teçhizatlı bir şekilde kazan dairesine girerek yangına köpükle müdahale ederek söndürdü.

İtfaiye ekiplerinin zamanında ve kısa sürede doğru bir şekilde müdahalesi ile kısa sürede söndürülen yangın sitede oturan vatandaşların ve çevre sakinleri ile vatandaşlara rahat bir nefes aldırdı. Yangından ve yangından kaynaklı dumandan kimsenin ciddi bir şekilde etkilenmediği öğrenilirken yangının çıkış nedeniyle ilgili araştırma ve soruşturma başlatıldı.