Kızıltepe`de Cumhuriyet Bayramı çoşkuyla kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti`nin 90. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Kızıltepe'de düzenlenen törenlerle kutlamalar yapıldı.

Yaşam 29.10.2013 14:36:46 0
Kızıltepe`de Cumhuriyet Bayramı çoşkuyla kutlandı

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Garnizon komutanı Kurmay Albay Mehmet Cengiz Doğan ve Belediye başkan yardımcısı Hasan Demir’in Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla dün başlayan kutlamalara bugün İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’in makamda tebrikleri kabul etmesiyle devam edildi.

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Garnizon komutanı Kurmay Albay Mehmet Cengiz Doğan ve Belediye başkan yardımcısı Hasan Demir’in Kızıltepe Şehir stadında yerlerini almasıyla başlayan Cumhuriyetin 90. kuruluş yıl dönümü kutlamalarında Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı Halkın ve Öğrencilerin bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Kaymakam Ermiş günün anlam ve önemini anlatan konuşması ile süren tören, Mehmetçik Mehmet Tahir Dalyan ortaokulu halk oyunları ekibi folklor gösterisi sundu.

Öğrencilerin günün anlamı ile ilgili şiirlerin okunduğu kutlamalara Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi Tekvando Ekibinin gösterisi ve İpekyolu Anadolu Lisesi Müzik korosu Müzik öğretmeni Emel Kaplan yönetimindeki Müzik dinletisi tamamlandı.

Şehir stadındaki Kutlamalar Okulların geçit töreni ile sona erdi.