Kızıltepe'de dağ başında havuz keyfi

Mardin Kızıltepe’de bulunan Ğurs Vadisi, şelale, piknik alanları ve doğal güzelliğiyle ziyaretçilerin akınına uğruyor. Bölgede 47 dereceyi bulan sıcaklardan bunalan vatandaşlar, vadide kurulan havuzda yüzerek serinliyor.

Yaşam 27.07.2023 09:30:00 0
Kızıltepe

Kızıltepe kara yolunun 7’nci kilometresinde bulunan Ğurs Vadisi,  şelalesi ve yeşil alanlarıyla doğa tutkunlarını kendine hayran bıraktırıyor. Sıcaklığın 47 dereceyi aştığı Kızıltepe'de vatandaşlar vadide kurulan tesislerde ve piknik alanlarında hem dinlenip piknik yapıyor hem de kurulan havuzda serinliyor. Özellikle hafta sonları birçok ziyaretçi, vadide serin havada hem piknik yapıyor hem de sıcak havadan bir nebze de olsun kurtuluyor.

Vadiye piknik için aileleri ile geldiklerini ifade eden ziyaretçiler, bu yılda havaların çok aşırı sıcak olması nedeniyle vadinin bir nebze de olsa Kızıltepe'ye göre daha   serin olduğu için tercih ettiklerini söylüyor. Vadi'de hem pikniklerini yaptıklarını hem de havuza girerek serinlediklerini söylediler.

Aslanlar yüzme havuzu tesisi işletmecisi Bedirhan Aslan, bir kısım ziyaretçilerinin vadinin doğa güzelliğini görmek için Kızıltepe’den ve çevre ilçelerden geldiğini söyledi. Aslan, “Mekanımız sağlıklı, temiz ve çok güzel bir ortam, İnsanlar serinlemek ve kafasını dinlemek için buraya koşuyor. Havuzda serinleyen  vatandaşlar  yeşil vadimizde kuş sesleri arasında mangalını yakarak keyifli bir gün yaşıyor.” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: Kızıltepe' başında havuz keyfi