Kızıltepe’de dereden yükselen köpükler korkutuyor

Mardin’in Kızıltepe İlçesine bağlı Demirkapı Köyünden geçen Zergan Deresi’den yükselen köpükler ve kötü koku  tedirginliğe sebep oluyor. Köylüler özellikle akşamları kötü kokudan kapılarını açamadıklarını söylüyor.

Sağlık 17.11.2020 10:16:00 0
Kızıltepe’de dereden yükselen köpükler korkutuyor

Kızıltepe’ye 20 kilometre  uzaklıkta bulunan Demirkapı (Merşo) Köyün’de vatandaşlar 3 yıldır köyden geçen Zergan Deresi’ndeki görüntüden korkuyor. Derede köpük dalgaları oluşuyor. Dereden yayılan kötü koku geceleri bütün köyü sarıyor. Köylülerin iddiasına göre geçtiğimiz ay dereye giren bir çocuk 10 gün hastanede tedavi edildi.

Köpük dalgalarının ve kötü kokunun nereden kaynaklandığını bilmediklerini ifade eden köylüler yetkililerin buna bir çözüm bulmasını istiyor. Merşo Köyünde oturan Mesut Kılıç,  “Akşamları dışarı çıkamıyoruz. Pis kokudan dolayı pencereleri açamıyoruz. Kardeşim geçenlerde suya girmişti 1 hafta, 10 gün hastanede kaldı. Tarımsal sulama yüzünden herkes suyu buraya boşaltıyor. Bunun temizlenmesini istiyoruz. Bu köpük pis koku tarımsal ilaçlardan dolayı çok pis.” dedi.

“Yetkililerden rica ediyoruz: Dere bir an önce ıslah edilsin” 

Köylülerden Mahsum Kılıç da “Dereden gelen kötü koku yüzünden perişan olmuşuz. Suyun üstünde oluşan köpük ise kanalizasyon ve tarımsal ilaç atıklarının birleşmesi sonucu yaşandığını tahmin ediyoruz. Çocuklarımız bu dere kenarına geliyor ve bazen de giriyorlar. Bu yüzden geçen gün hastalandılar. Yetkililerden buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Özellikle akşamları kapı ve penceremizi pis kokudan dolayı açamıyoruz. Buna bir çözüm bulunmasını yetkililerden rica ediyoruz.” diye konuştu.