Kızıltepe'de eczacılardan şiddete tepki

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde eczacılar dün görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Kardiyolog Dr. Ekrem Karakaya'ya yapılan saldırıyı kınadı.

Sağlık 7.07.2022 13:42:00 0
Kızıltepe

Konya Şehir Hastanesi'nde görevi başında uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Kardiyolog Dr. Ekrem Karakaya'ya yapılan saldırı için bir çok kesimden tepkiler gelmeye devam ediyor. Kızıltepe'deki Eczacılar, Konya'da görevi başında silahlı saldırıya uğrayarak yaşamını yitiren Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya'ya yapılan saldırıyı kınamak için eczaneleri önünde toplanarak saygı duruşunda bulunarak yapılan menfur saldırıyı kınadılar.

Kızıltepe Samancı Eczanesi'nin Sahibi Eczacı Ahmet Samancı, "Son dönemlerde sağlık çalışanlarına saldırılar maalesef ki arttı. Konya'da yaşanan menfur saldırı bizi ve bütün sağlık çalışanları oldukça etkiledi. Şifa bekleyen insanlara yardım etmek için koşuşturan sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlar her şeyden önce tüm milletin sağlığının da bir numaralı düşmanlarıdır. Milletin sağlık hakkını engelleyen darp başta olmak üzere çirkin davranışta bulunanların yaptıkları asla yanlarına bırakılmaması gerekiyor.  Biran önce caydırıcı tedbirlerle sağlıkta şiddetin önüne geçilmelidir"