Kızıltepe’de "Eğitim Uzaktan Kitap Yakından" Projesi

Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce başlatılan "Eğitim Uzaktan Kitap Yakından’’ projesi çerçevesinde öğrenci ve velileri, televizyonları kapatarak 30 dakika kitap okuyor.

Gündem 10.01.2021 08:51:00 0
Kızıltepe’de

Kızıltepe Kaymakamlığı koordinesinde Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Eğitim Uzaktan Kitap Yakından" Projesi kapsamında her akşam saat 20.00’de Televizyon izlemek yerine yarım saat kitap okuma projesine Kızıltepe Kaymakamı/Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aslan, Şube ve okul müdürleri ve aileler destek veriyor.

 

Kızıltepe Kaymakamı/Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam “Eğitim Uzaktan Kitap Yakından’’ projesine destek vererek, ‘Pandemi sürecinde en iyi önlemin evde kalmak olduğu belirtilirken en iyi etkinliğinde evde kitap okumak’ olduğunu belirterek projeye destek sağlayanlara teşekkür etti.

 

‘"Eğitim Uzaktan Kitap Yakından " projesi hakkında bilgi veren Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aslan: ‘Toplumun her kesiminde okuma alışkanlığını kazandırmak ve aile bağlarını daha da güçlendirmek amacıyla böyle bir proje başlattık. Tüm velilerimizi proje hakkında bilgilendirdik. Projeye okuldan gönderilen hatırlatma mesajıyla birlikte öğrencilerimiz aile üyeleriyle birlikte 20.00’da 30 dakikalık okuma saatiyle katılım sağlıyorlar. Projenin hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum’ dedi.

 

Anafartalar İlk Orta Okulu müdürü Mehmet Ali Demir ise proje ile ilgili olarak her gün saat 20.00’de velilere kitap okuma saatinin geldiğini hatırlattıklarını belirterek: ‘Öğrencilerimizin yaşamlarında edinebilecekleri faydalı alışkanlıklar arasında düzenli olarak okuma alışkanlığı ilk sıralarda yer alır. Özellikle küçük yaşlarda daha kolay bir şekilde edilebilecek ancak yetişkinlerin de kazanabileceği bir alışkanlık olarak düzenli kitap okuma alışkanlığı, yaşamın hemen hemen her alanında katkı sağlayan bir etkinliktir. Kızıltepe Kaymakamlığı koordinesinde Kızıltepe İlçe Milli Eğitim müdürlüğü tarafından "Eğitim Uzaktan Kitap Yakından "  Projesine katkılarından dolayı Kızıltepe Kaymakamımız Sayın Hüseyin Çam’a,  Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet Aslan’a teşekkür ederiz’ dedi.