Kızıltepe'de ev bahçesinden çıkan dev turp şaşırtıyor

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bahçede yetiştirilen turplardan birinin 7 kilo 750 gram çıkması görenleri şaşırttı.

Yaşam 28.12.2020 12:13:00 0
Kızıltepe

İlçeye bağlı Dikmen Mahallesi'nde yaşayan Hüsnü Dayan ve komşusu Hasan Ertaş, evdeki bahçelerinde soğan, sarımsak, turp ve havuç gibi sebzeler yetiştirdi.

Hasat zamanında yetiştirdikleri turlardan birinin büyüklüğü karşısında hayretler içine düşen Dayan ve Ertaş, çıkardıkları turpu markete götürüp tarttı. Dev turp, 7 kilo 750 gram çıktı.

Turpun büyüklüğü karşısında şaşkına döndüğünü ifade eden Hasan Ertaş, şöyle dedi:

“Yaklaşık 35 sene İsveç’te kaldım, memleketime dönünce komşum Hüsnü ile beraber bahçede ev ihtiyaçları için bahçede sebze ekmeye başladık. Bahçede sarımsak başta olmak üzere havuç, turp gibi sebzeler ektik. Yalnız turp çok ektik. Hasat zamanında turpları toprak altından çıkarmaya başladık. Bazıları 2 kiloya yakın geliyordu ama bir tanesi çok büyüktü. Çok şaşırdık, tarttığımızda 7 kilo 750 gram çıktı. Köyde herkes duyunca ilgi odağı oldu.”

Bahçelerinde yetiştirdikleri sebzelerine herhangi bir hormon ilacı vermediklerini kaydeden Hüsnü Dayan da “Biz sebzeleri sadece yemeklik için ektik, satmak için değil. Herhangi bir gübre kullanmadık. Ürünlerimizi tamamen organik ektik.   Bahçeyi sürekli suladık, çapasını yaptık baya uğraştık, emek verdik. Komşum Hasan Ertaş baktı. Sabah akşam emek verdik. Sebzeler büyüyünce çıkıyorduk ve üzerine toprak atıyorduk. Bayağı baktık. Biz de tahmin etmiyorduk bu kadar büyük olduğunu. Çıkardık, bakkala götürdük, tarttık ve 7 kilo 750 gram çıktı. Hiçbir hormon vermedik. Tabi çok şaşırdık, dev turp köyün ilgi odağı haline geldi.” dedi.