Kızıltepe’de gençlerin tribün isyanı! Temel atılalı 2 yıl geçti

Mardin’in Kızıltepe İlçe Stadyumu tribünleri 15 Ekim 2021 yılında yıkılarak yerine modern bir tribün kurulacaktı. Ancak yıkımın üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen sadece tribünün temeli atıldı.

Spor 28.04.2023 17:20:00 0
Kızıltepe’de gençlerin tribün isyanı! Temel atılalı 2 yıl geçti

Türkiye’de nüfusuyla 15 ilden daha büyük ve genç potansiyeli olan Kızıltepe’de gençlerin amatör maçlarını yapabileceği bir stadyum yok. Mevcut stadyumun tribünleri  yenilenecek diye 15 Ekim 2021’de ihaleye çıkılarak yıkıldı. Ancak yüklenici firma iddialara göre  Dolar kurundaki yükselişi gerekçe göstererek çalışmayı durdurdu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı katkılarıyla projelendirilerek ihalesinin gerçekleştirildiği Kızıltepe spor Kompleksi bünyesinde başlatılan çalışmalar kapsamında 10 Ekim 2021’de yıkımı gerçekleştirilen ilçe şehir stadının 45 yıllık tribün bölümü de yıktırılmıştı. Kullanım ömrü tamamlanan ve günümüz koşullarında müsabakalarda sporcuların ihtiyaçlarına cevap veremediği gerekçesiyle sık sık şikayetlere neden olan 45 yıllık şehir stadı tribünü, yapılacak yeni kompleks projesi revize edilecek alanlar arasında yer alıyordu.


750 kişi kapasiteli olan yıkılan tribünün yerine 2 bin 500 kişilik daha modern bir tribün ile ısıtma ve soğutma sistemi ve diğer ilgili gereksinimlerin yer alacağı soyunma odalarının yapılacağı kaydedilmişti.


Projeye göre 84 bin metrekare alana sahip komplekste 3 futbol sahası, antrenman sahası, yüzme havuzu, tenis kortları, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolu, kapalı spor salonu, koşu ve bisiklet yolları ile gençlik merkezi bulunuyor.


İmza töreni sonrası çalışmalara başlayan ve ilk kazmayı vurarak binlerce maça şahitlik eden stadın tribünlerini yıkan ve 2022 yılının sonunda tamamlamayı taahhüt eden yüklenici firma, yıkılan tribün temelinin beton dökümü yapmasına rağmen yaklaşık maliyetinin 23 milyon 226 bin lira olan Spor Kompleksinde 10 aydan beridir herhangi bir çalışma yapılmadı. İddialara göre ise ihaleyi alan firma dolardaki yükseliş nedeniyle artan fiyatları gerekçe göstererek işi yarıda bıraktığı belirtilmekte.

O tarihten beri kaç kere yeni tribün için ihaleye çıkılsa da herhangi bir netice alınamadı. 2 yıldan ilçede faaliyet yürüten yaklaşık 12 amatör futbol takımı lig maçlarını şehir dışında oynuyor. Bu konudan dert yanan kulüp başkanları ve yüzlerce genç futbolcu sahipsizlikten dert yanıyor.