Kızıltepe’de Hayat Boyu Öğrenme Haftası kutlandı

HABER SELMAN GÜNEŞ

Gündem 6.06.2023 11:30:00 0
Kızıltepe’de Hayat Boyu Öğrenme Haftası kutlandı

1-7 Haziran tarihleri arası Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi tarafından 2022-2023 Eğitim - Öğretim yılında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan kursların yıl boyunca yaptıkları çalışmaların yer aldığı ürünler Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında halı desenli caddede  sergilendi.

Açılışını İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir in yaptığı etkinliğe; Eğitim müfettişleri başkanı Süleyman Akın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Gümüş, AK Parti ilçe başkanı Bülent Şahin, Memur SEN İl Başkanı Abdusselam Demir ve kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı. Açılış konuşmasını yapan Kızıltepe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Büyük, "Kurumumuz bünyesinde geçen sene 36 binden fazla kursiyere ulaştık. Bu sene de on binlerce insanımızı kurslarımızda eğitip sertifika verdik. Bugün yaptığımız etkinlikle de tüm Kızıltepe'ye ulaşmayı planlıyoruz." dedi.

Giyim, el sanatları, halıcılık, aşçılık, arıcılık, sedef, gümüş telkari ve daha birçok kursta yıl boyunca üretilen ürünlerin sergilendiği şenlikte aşçılık kursunda yapılan yemekler vatandaşlara ikram edildi. Ayrıca bahçecilik kursunda üretilen çileklerden yapılan dondurmalar çocuklara ve vatandaşlara ikram edildi.

Müzik eşliğinde eğlenen katılımcılar halk oyunları ekibinin halayları ile şenliği bitirdi.