Kızıltepe’de internet kafeler EBA destek noktalarına dönüştürüldü

Mardin’in Kızıltepe İlçe Belediyesi evde internet erişimi olmayan öğrencilerin faydalana bilmesi için ilçedeki internet kafeleri EBA destek noktası haline getirdi. Proje sayesinde aylardır kapalı olan internet  kafe işletmecileri

Eğitim 6.01.2021 11:17:00 0
Kızıltepe’de internet kafeler EBA destek noktalarına dönüştürüldü

İnternet erişimimde sorun yaşayan ve evde yeterli imkanları olmayan öğrencilere EBA hizmeti vermeye başlayan Kızıltepe Belediyesi Turgut Özal Sağlık Yaşam Merkezi, Mezopotamya Hanımeli Sağlık Yaşam Merkezi ve Dikmen Hanımeli Kadın Merkezi'nde EBA destek odaları kurmuştu.  Belediye şimdi de İlçede yer alan ve Covid-19 salgını nedeniyle kapalı olan internet cafeleri kiralayarak  EBA destek noktaları haline getirildi.  Toplamda 125 bilgisayar ile uzaktan eğitime yakından destek sağlanıyor.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam’ın talimatlarıyla hayata geçirilen proje hem öğrencileri hem de esnafı sevindirdi.  Proje hakkında bilgi veren Çam, “Kızıltepe Belediyesi olarak özellikle uzaktan eğitim gören çocuklarımıza eğitim desteği verebilmek adına ilçemizin farklı noktalarında bulunan internet kafelerimizle görüşerek onları EBA destek merkezine dönüştürdük.  6 internet kafemiz ve  3 kadın aile merkezimize bağlı birimlerimiz toplamda 9 birimde 125 bilgisayarla çocuklarımızın hizmetindeyiz. Bu projeyi yaparken hem çocuklarımızın eğitimine katkı sunmak hem de işlerinden kaynaklı zorluk çeken işletmelerimize bir nebze de olsun can suyu vermek amacıyla yapılmış bir proje.” dedi.

Öğrenciler uygulamadan memnun

Uygulamadan memnun oluğunu belirten Yakup Türk, “11. Sınıfım ve şuanda AYT’nin temeli dediğimiz bir sınıftayım. Gerçekten bunun yapılması çok iyi oldu. Şuanda burada gelip videomu izledikten sonra soru çözüyorum. Çok faydalı bir şey oluyor.” diye konuştu.

Öğrencilere bilişim uzmanı öğretmen destek veriyor

Öğrencilere eşlik eden Bilişim Uzmanı  öğretmeni Mehmet Nuri Gün “Buradaki öğrencilere EBA’ya girme noktasında şifre alma noktasında destek sağlıyoruz. Onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kızıltepe Kaymakamını da teşekkür ediyoruz desteklerinden dolayı.” açıklamasını yaptı.