Kızıltepe'de kapalı teknikle böbrek kisti ameliyatı

Kızıltepe Devlet Hastanesi'nde uzun yıllar sonra ilk defa kapalı yöntemle böbrek kisti emeliyatı başarılı bir şekilde yapıldı.

Sağlık 28.07.2022 09:37:00 0
Kızıltepe

Hataneden yapılan açıklama şu şekilde: "Hastanemizde uzun yıllar sonra ilk defa laparoskopik yöntemle böbrek kisti alınması ameliyatı gerçekleştirildi.

59 yaşındaki M.S.E. hastanemiz üroloji kliniğine sağ yan ağrısıyla müracaat etti. Üroloji kliniğinde görev yapan Op. Dr. Hakan Görkem Kazıcı ve Op. Dr. Hayrettin Aslan yaptıkları tetkik ve muayeneler sonucunda hastanın sağ böbreğinde 10 santimetre boyutunda böbrek kisti olduğunu tespit ettiler.

Hastanemiz Üroloji Uzmanları Op. Dr. Hakan Görkem Kazıcı ve Op. Dr. Hayrettin Aslan uzun yıllardır hastanemizde uygulanmayan laparoskopik (Kapalı) teknik ile sadece 5 milimetrelik 3 delik kullanarak hastanın böbrek kistini başarıyla çıkardılar.

Önceki yıllarda açık ameliyat tekniği ile hastanın karnı yaklaşık 15-20 santimetre boyutunda kesilirken, ameliyat sonrası hastalar şiddetli ağrı ve uzun hastane yatışlarına maruz kalmaktaydılar. Doktorlarımızın uyguladıkları laparoskopik teknikle hastamıza sadece birkaç milimetrelik delikler açılarak yapılan bu ameliyatla şiddetli ağrı ve uzun hastane yatışı olmadan, hastamız ameliyattan sonra 24 saat içerisinde taburcu olarak sorunsuzca normal yaşantısına dönmüştür.

Doktorlarımızın gerçekleştirmiş olduğu başarılı operasyondan dolayı hastane yönetimi olarak kendilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz."