Kızıltepe’de kırmızı ışıkta infaz: 2 ölü, 1 yaralı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde kırmızı ışıkta bekleyen araca uzun namlulu silahla saldırı düzenlendi. Saldırıda araçtaki 2 kişi öldü, yoldan geçen bir kadın da yaralandı.

Asayiş 20.03.2023 19:17:00 0
Kızıltepe’de kırmızı ışıkta infaz: 2 ölü, 1 yaralı

Kızıltepe ilçe merkezi Tepebaşı Mahallesinde bulunan eski hastane caddesi üzerinde  saat 18.00 sıralarında meydana gelen silahlı saldırıda 2 kişi hayatını kaybederken olay yerinde bulunan bir kadın ise hafif yaralandı. 

Edinilen bilgilere göre Kırmızı ışıkta bekleyen 55 BR 121 plakalı araca, başka bir araçla yaklaşan saldırgan, araçtan inerek, uzun namlulu silahla aracı ateş altına aldı.

Olayın ardından saldırganlar geldikleri araçla kaçarken, ateş altına alınan araçta bulunan ve ilçeye bağlı kırsal İkikuyu köyünden oldukları öğrenilen Seyfettin ve Lütfullah Solhan öldü. Açılan ateşte yoldan geçen G.K. adlı kadın da hafif yaralandı.

Yapılan ihbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olayda yaralanan G.K. adındaki kadın sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılırken, hayatını kaybeden Seyfettin ve Lütfullah Solhan’ın cansız bedenleri, otopsi için morga götürüldü.

Polis ekipleri, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alarak saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

 

Mardin'de seyir halindeki araca yapılan silahlı saldırının görüntüleri ortaya çıktı

Kızıltepe'de meydana gelen ve iki kişinin öldüğü, bir kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Olayda hafif ticari araçta bulunan Seyfettin Solhan (30) ve Lütfullah Solhan (34) hayatını kaybederken, saldırı anında karşıdan karşıya geçen G.K. (33) adlı kadın da ağır yaralandı. Yaralı kadın sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılırken, Seyfettin ve Lütfullah Solhan'ın cenazeleri otopsi için morga götürüldü. Saldırı anı ise olay yerinde bulunan bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.Kırmızı ışıkta bekleyen bir aracın yayına pikap türü bir araç yanaşıyor ve araçtan inen bir şahıs arabaya yaklaşarak ateş açmaya başlıyor. Aracı tarayan şahıs ardından aracına binerek olaya yerinden uzaklaşıyor.