Kızıltepe’de köy okulları yüz yüze eğitime başladı

Milli Eğitim Bakanlığınca, 15 Şubat'ta kademeli yüz yüze eğitimin başlayacağının duyurulmasının ardından Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı  köy okulları yüz yüze eğitime başladı.

Eğitim 15.02.2021 10:12:00 0
Kızıltepe’de köy okulları yüz yüze eğitime başladı

Yeni tip korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında bir süredir kapalı olan köy okullarında yeniden yüz yüze eğitime hazır hale getirildi. Kızıltepe İlçe Mİlli Eğitim Müdürü Ahmet Aslan, 2020-2021 Eğitim Öğretim yılının ikinci döneminde yüz yüze eğitime geçen Kızıltepe Akyazı İlk ve Ortaokulu ve Günlüce Ortaokuluna ziyarette bulundu. Okul bahçesinde istiklal marşı okuyan Öğrenciler sosyal mesafe kuralına uydu. Öğrenciler sınıflarda da1-1,5 metre mesafe olacak şekilde eğitim görecek.

Öte yandan Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Halk Sağlığı Müdürlüğü, öğrencilerin sağlıklı, hijyenik bir ortamda yüz yüze eğitim ve öğretim görmeleri için kent genelindeki yaklaşık 750 kırsal mahalle okulunda çalışma yaptı. Özellikle öğrencilerin okullarda sıklıkla kullandığı mekanlar ile kapı ve pencereler dezenfekte edildi. Haşere karşı ise yine öğrencilerin sıklıkla kullandığı tuvalet, lavabo, bahçe ve oyun alanları gibi mekanlar ilaçlandı.