Kızıltepe’de kuyumcuya silahlı saldırıda yeni gelişme

Mardin Kızıltepe’de maskeli kişiler tarafından bir kuyumcuya yapılan ve bir kişinin yaralandığı silahlı saldırının nedeninin soygun girişimi olduğu ortaya çıktı. Saldırının ardından kaçan 3 şüpheli silahlarıyla birlikte yakaladı.

Gündem 11.01.2024 09:41:00 0
Kızıltepe’de kuyumcuya silahlı saldırıda yeni gelişme

Kızıltepe ilçesinde dün öğlen saatlerinde Urfa Caddesi üzerinde bulunan kuyumcu dükkanını soymaya çalışan maskeli 3 kişi, Kuyumcuyla yaşadıkları arbede sonrasında kaçarken kuyumcu S. Aslan’ı ayağından vurarak geldikleri araçla kaçmasının ardından polisin yaptığı detaylı araştırma sonucunda olaya karışan 3 şüpheli kişi gözaltına alındı.

Dün saat 11.30 sıralarında Kızıltepe’de gerçekleşen silahlı yağmaya teşebbüs ve silahla kasten yaralamayla ilgili olarak Kızıltepe Asayiş Büro Amirliği ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda; olaya karışan şahısların kaçmış olduğu beyaz renkli araca takılı plakanın başka bir araca ait olduğu tespit edildi. Geliş ve gidiş istikametlerinde yapılan güvenlik kameraları görüntülerinin taranması sonucu bahse konu araç ve şüphelileri tespit eden polis ekipleri, şüphelilere yönelik yaptığı operasyonda olaya karışan 3 şüpheliyi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şahıslar ile birlikte, olay anında kullandıkları 3 adet ruhsatsız 7.65 mm tabanca, 3 adet plastik maske, 2 adet kar maskesi, 5 adet biber gazı, 5 adet cerrahi eldiven, 45 adet 7.65 mm fişek, 1 adet 7.65 kovan ve 1 adet olay anında aracın üzerinde takılı bulunan plaka ele geçilirdi.

Silahlı yağmaya teşebbüs ve silahla kasten yaralamayla ilgili olarak ele gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerin ardından bugün  adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.