Kızıltepe’de mobilya fabrikası gibi okul

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bulunan Mimar Sinan Mesleki  ve Teknik Anadolu Lisesi, adeta mobilya fabrikası gibi üretim yapıyor.

Eğitim 13.04.2021 11:56:00 0
Kızıltepe’de mobilya fabrikası gibi okul

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bulunan Mimar Sinan Mesleki  ve Teknik Anadolu Lisesi, adeta mobilya fabrikası gibi üretim yapıyor. Kamu kurumların ve ihtiyacı olan mobilyalar okuldaki atölyelerde tasarlayan ve üreten öğrenciler hem eğitim görüyor hem de meslek sahibi oluyor.

35 dönümlük bir alana kurulu olan Kızıltepe Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bin 400 öğrenciyle geleceğe umutla bakıyor.  Okul bünyesinde atölyelerde mobilya ve iç tasarım derslerini uygulamalı alan öğrenciler, dolap, masa, gibi mobilyaları yapmayı öğreniyor. Bin 400 öğrencisi bulunana okul ildeki bir çok kamu kurumuna mobilya yapıyor. Okul 12 okulda kurulan kütüphanenin mobilyalarını üreterek büyük bir başarı elde etti.

Okul müdürü İsmail Karadağ, iş yoğunluğunda öğrencilerin aylık kazançlarının asgari ücrete kadar çıktığını söyledi. “Bu bulunduğumuz alanda mobilya üretimi yapılıyor. Okulumuz 100 okul projesi kapsamında bulunuyor. Kaç tane bölümümüz bulunuyorsa sınırsız üretim yapabiliyoruz. Mesela mobilya inşaat, motor teknolojileri bölümü hepsinde üretimimiz mevcut. Üretim yaparken hem öğrencilerimizin hem de öğretmenlerimizin kazancı oluyor. İş yoğun olduğu zaman her bir öğrencimiz asgari ücret kadar para kazanabiliyor.” dedi.

9- B sınıfı öğrencisi Şiyar  Demir, babasının mesleğini ilerletmek için meslek lisesini seçmiş.  Şiyar Demir, “Babamın mesleğini ilerletme için bu mesleğe geldi. Bu meslek çok güzel ilerde iyi öğrenirsem babamla birlikte güzel işler yaparım. Mobilya mesleğimden çok memnunum.  Mutfak dolapları falan yapmak istiyorum. Öğrenirsem ileride babamla birlikte çok güzel şeyler yapacağız. Bir birimize yadım edersek daha da ilerleyeceğiz.” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: Kızıltepe’ mobilya fabrikası