Kızıltepe’de “Öğretmenler Günü” Coşkusu

Kızıltepe Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Gündem 26.11.2021 23:12:00 0
Kızıltepe’de “Öğretmenler Günü” Coşkusu

zıltepe Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

İlçede görev yapan öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü programında buluştu. Programa; Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam ile Eşi Dilek Çam, ilçe protokolü,  öğretmenler ve birçok misafir katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan program, istiklal marşının okunmasıyla devam etti.

Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Çam, şehit öğretmen Aybüke ve Necmettin öğretmeni yâd ederek sözlerine başladı.

“Öğretmenlik yeryüzündeki meslek içerisinde en ulvi olanıdır, çünkü ham maddesi insandır” diyen Çam, “İnsan öyle bir varlıktır ki; eşrefi mahlûkat yaratılışların en şereflisi veya en aşağısıdır. Burada asıl olan insanın nerede konumlandığıdır. En şerefli noktada mı yoksa en aşağı tabakada mı olduğudur. İnsanın konumlanabilmesi noktasındaki en önemli ayraçta aile ile birlikte öğretmen gelir. Onun için bir öğretmenin atacağı adım genç nesillerin hangi istikamete doğru gideceğini belirlenmesinde en önemli husustur. Onun için ulvidir. Ham maddesi insan olduğu için ulvidir. Bu ulvilik aynı zamanda bir sorumluluk gerektirir. Bir memur arkadaş bir hata yaptığında telafisi olur ancak bir öğretmenimiz görevini layıkıyla yapma noktasında irade göstermezse onu sadece atanmışlık üzerinden görür, adanmışlık noktasında kendini adamazsa o yetiştirdiği nesli bir kâğıt parçası gibi çöpe atmanın imkânı yoktur. Ülkenin çok daha refah olması, geleceğin çok daha aydınlık bir ülke olabilmesi, gençlerin bu ülke bayrağını çok daha yükseklerde dalgalandırabilmesi siz kıymetli atanmış değil, adanmış öğretmenlerimiz sayesinde olacaktır” dedi.

“Eğer bir çocuğa helal 2 liranın haram 3 liradan daha büyük olduğunu öğretmezsek görevimizi layıkıyla yerine getirmemiş oluruz.” diyen Çam, “Onun için insan olmayı, büyüğüne saygıyı, küçüğüne sevgiyi, tabiata karşı ve hayvanlara karşı sorumluluğu, milli ve manevi değerlere karşı sorumluluğu kendi bünyesinde hissetmiş hazmetmiş çocuklar yetiştirebilmeliyiz. Siz değerli öğretmenlerimin öğretmenler gününü tekrardan kutluyorum. Sizi size sizi Allaha emanet ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Programda ilçedeki aday öğretmenlerin yemin töreni de gerçekleştirildi. Öğretmenlere özel hazırlanan hediyeler kendilerine takdim edilerek, Kızıltepe Belediyesi ve Kaymakamlığı tarafından yemek ikramı yapıldı.

Yemek ikramından sonra öğretmenlerin oluşturduğu müzik korosu Arapça, Kürtçe ve Türkçe dillerinden eserler seslendirdi.